En eller annen gang i forrige uke forsvant det superstore kosedyret sporløst fra fellesarealet på Bergen Storsenter.

— Det er jo så trist. Jeg ble rett og slett lei meg, sa storsenterets senterdirektør Ingunn B. Hansen til bt.no i går.

Håper var at noen kunne ha sett den grå storsjarmøren, og dermed ha tips om hvor den kunne ha gjemt seg. Gleden var stor da senterdirektøren i dag fikk telefon fra en mor som huset elefanten.

— To gutter fant den oppe ved siden av Bergenshallen. Jeg ble slå glad! Elefanten er kjempefin og vi er blitt veldig glad i den. Siden vi bestemte oss for at det skal være en gave til sykehuset, var det ekstra trist at den forsvant.

Grundig rens

I morgen formiddag skal bamsen hentes og bringes tilbake til Storsenteret. Etter påkjenningen skal elefanten få litt ekstra pleie.

— Den er sikkert skitten, så den må gjennomgå litt vask og styling, sier Hansen.

Neste stopp for kjempeelefanten blir Barneklinikken på selveste julaften. Og denne gangen tar senterdirektøren ingen sjanser.

— Den skal få sitte her på sofaen ved siden av senterkontoret så jeg selv kan holde øye med den.

Får finnerlønn

Hansen har ennå ikke fått snakket med de to guttene som oppdaget elefanten, men forteller at de kan vente seg en belønning.

— Vi vil gi guttene et gavekort på senteret på 1000 kroner hver. Det synes jeg at de fortjener.

Senterledelsen vet ikke hvem som har stukket av med elefanten. Deler av senteret er overvåket, men det er ikke sikkert at tyveriet er blitt fanget opp.

— Vi vet ikke eksakt hvilken dag den forsvant, og har ikke hatt tid til å gå gjennom alle opptakene. Opptaket kan også allerede være slettet, sier Hansen.

Tyveriet vil ikke bli anmeldt.

Elefanten har ennå ikke fått navn. Hva er ditt forslag?