Hvem skulle tro at en så stor elefant, som til og med satt utstilt i det travle fellesarealet på Bergen Storsenter, kunne rømme?

Men det er akkurat det som har skjedd.

— Det er jo så trist. Jeg ble rett og slett lei meg, sier storsenterets senterdirektør Ingunn B. Hansen.

Skulle til Barneklinikken

En eller annen gang i forrige uke forsvant nemlig det superstore kosedyret sporløst. Elefanten var del av en kampanje og skulle gis bort til Barneklinikken på selveste julaften.

— Jeg håper at den eller de som har tatt den, får litt dårlig samvittighet nå.

Nå håper senterdirektøren at noen har sett den grå storsjarmøren og har tips om hvor den kan ha gjemt seg.

Elefanten sto på taket til bussinformasjonen. Senterarealet er som kjent åpent også utenom butikkenes åpningstider, på grunn av tilknytningen til stasjonen.

— Men den er jo så stor, så noen må ha sett noe. Jeg vil gjerne appellere til de som eventuelt vet noe om å ta kontakt, sier Hansen.

Ikke egnet til pynt

Elefanten er spesiallaget, og del av en kampanje i forbindelse med Bergen Storsenters 20-årsjubileum. Senteret har blant annet kjøpt inn 10.000 små elefanter (som de nederst på bildet) som blir delt ut i løpet av året, og kjempeelefanten skulle altså til Barneklinikken på julaften.

- Har du håp om å få den tilbake?

— Ja, det håper jeg virkelig. Jeg tenker at dette trolig er noen som har hatt det litt gøy. Jeg kan ikke se for meg at de har tatt den for å ha den til pynt i stuen - den er jo ikke akkurat liten, sier Hansen.

Har du sett elefanten? Diskuter saken i kommentarfeltet under.