Et eldre par fra Voss ble søndag funnet døde på et hotellrom på Lanzarote, melder Avisa Hordaland. Politiet på Voss er kjent med saken.

— Vi har kun varslet pårørende, og vet ingenting om årsaken til dødsfallene, sier Audun Høyland ved Voss lensmannsdistrikt til bt.no.

De to er henholdsvis 80 og 77 år gamle. Begge er innbyggere i Voss kommune.

UD varslet

Utenriksdepartementet (UD) er også kjent med dødsfallene.

— Jeg kan bekrefte at to personer er funnet døde på et hotellrom på Lanzarote. Omstendighetene rundt dødsfallene vil vi ikke diskutere, sier Kjetil Elsebutangen, pressevakt i UD.

De to var med på en sydentur organisert av Nabobeino, frivillighetssentralen på Voss, og hadde vært på øyen siden 5. april.

— Søndag dukket de ikke opp. Vi ble bekymret, og turoperatøren fikk hjelp av hotellet til å ta seg inn på rommet deres. Der ble de funnet døde, sier Kjellfrid Skutlaberg, daglig leder i Nabobeino.

Etter det BT forstår, ble de to funnet døde i samme seng på hotellet sitt i Matagorda.

Ifølge lokalt politi ble det ikke funnet tegn til at noe kriminelt hadde tilstøtt de to.

— Men vi kan ikke si noe endelig om dødsårsaken førobduksjonen er klar, sier en talsmann for politiet.

Frivllighetssentralen arrangerer for tredje år på rad tur til Lanzarote. Med på turene er for det meste pensjonister fra Voss.

— Vi har et aldersspenn fra rundt 65 til omkring 90 år, sier Skutlaberg.

Minnestund

Hun vil ikke spekulere i årsaken til dødsfallene.

— Det må obduksjonsrapporten vise, sier hun.

Sjømannskirken ble varslet søndag.

— Da fikk vi melding fra om at to personer var funnet døde. Reiseselskapet meldte fra, og etter kort tid var deler av reisefølget her i kirken. Vi tente lys for de døde og hadde en stille stund, sier sjømannsprest Knut Kaldestad.

Han er daglig leder for Sjømannskirken på Lanzarote. Søndag kveld hadde de også en samling ved hotellet der paret og resten av reisefølget bodde.

Tirsdag hadde de en minnemarkering i kirken i Puerto del Carmen.

— Da var nære pårørende varslet. Vi hadde en samling for dem som ønsket det, sier Kaldestad.

Reiser hjem fredag

Styreformann Oddvar Lillevik i frivillighetssentralen sier han ble varslet om dødsfallene i går. Også de pårørende er varslet.

— Dette er et par som har vært på turene til Lanzarote, hvert år. Det er voldsomt populære turer. Jeg aner ikke hva som har skjedd, men det er fryktelig trist, sier Lillevik.

De øvrige turdeltakerne er ifølge Skutlaberg blitt godt ivaretatt av turoperatøren og Sjømannskirken. De reiser hjem fredag 19. april, som planlagt.

— Vi hadde en minnestund i sjømannskirken tirsdag. Nå fortsetter vi det oppsatte programmet. Folk snakker sammen og deltar i den grad de ønsker, sier den daglige lederen.