Konen flyktet til en nabo i 04-tiden på natten, der hun fikk hjelp til å varsle ambulanse og legevakt.

— Hun ble fraktet til sykehuset i Førde, og mannen ble pågrepet og tatt inn til avhør, sier lensmannen i Måløy, Tormod Hvattum.

Kvinnen hadde kutt og risp etter kniven, og er fremdeles på sykehuset til behandling. Mannen er siktet for legemsbeskadigelse med bruk av farlig redskap.

— Det fremstår ikke som noe slagsmål. Det er mannen som har vært den aktive, og det var ikke noe som antydet at de to var ruset på noe vis. Det ble likevel rutinemessig tatt blodprøve av begge, sier Hvattum.

Mannen har gitt en forklaring på hva som skjedde i huset, men politiet ønsker ikke å gjengi noe fra avhøret av hensyn til etterforskningen.

— Vi har sikret oss de nødvendige tekniske spor, men har ennå ikke avhørt kvinnen ettersom hun ligger skadet på sykehuset, sier Hvattum.

Mannen ble løslatt etter avhør i går, og vil ikke bli fremstilt for varetektsfengsling, fordi politiet mener det ikke er fare verken for gjentakelse eller forspillelse av bevis.

Av hensyn til personvernet i et lite samfunn, ønsker politiet ikke å oppgi alderen til ekteparet, men sier at de er begge godt over pensjonsalder.