En 85-årig mann ble ranet hjemme i sin bolig i Nordahl Rolfsens vei på Landås i Bergen fredag morgen.

— To maskerte menn truet ham med kniv og stjal blant annet bilen hans. Et stygt ran, sier Inger Myrtvedt, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt fredag formiddag.Ranerne tok sølvfarget Audi og flere gjenstander. Bilen ble funnet ved Joker-butikken i Nattlandsveien i 09.30-tiden. Der stopper alle spor.

Nordisk utseende

Politiet ble varslet om ranet klokken 07.39.

Mye kan imidleretid tyde på at tyvene har stukket av med bilen allerede i løpet av natten. Klokken 03 ble den fanget opp av et overvåkningskamera tvers over veien fra Joker-butikken hvor den ble funnet.

Politiet har også vært i kontakt med et vitne, som så to menn holde på rundt bilen ved Joker-butikken allerede klokken 06 fredag morgen.

— Hun gikk ut av bilen for å se. Da kom en av mennene løpende mot henne. Hun oppfattet situasjonen som truende og kjørte derifra, sier etterforskningsleder Jannike Bremar Johannessen.

Kvinnen har beskrevet mennene som mellom 20 og 25 år gamle, av nordisk utseende og omlag 175 centimeter høye.

- Kniv mot strupen

Mennene skal ifølge VG Nett ha holdt en kniv mot mannens strupe under ranet, men det vil ikke politiet bekrefte.

— Han er blitt truet, men jeg må få hans detaljerte forklaring før vi sier mer om dette, sier Rigmor Isehaug, leder for volds- og sedelighetavsnittet i Bergen sentrum.

Politiet har sikret biologiske spor og fingeravtrykk fra bilen.

PÅ STEDET: Innsatsleder Kjetil Øyri.
PÅL ENGESÆTER

Den eldre mannen skal ikke ha blitt fysisk skadet, og ble tatt hånd om av politi på stedet. Han vil få tilbud om oppfølging av helsepersonell.— Dette er et rolig strøk, det er ikke noe bråk her, sier Birger Haugdal, som bor i området.

Kjent metode

Politiet har søkt med hunder i området rundt i boligen.

Isehaug setter ikke umiddelbart hendelsen i forbindelse med andre ran, men påpeker at det er kjent fenomen fra andre steder i landet.

Det ble først meldt om at gjerningsmennen hadde snakket gebrokkent, men fredag kveld er politiet ikke så sikre på det lenger.

— Vi har ingen mistenkte i saken, sier Jannike Bremar Johannessen.

Hun ber publikum melde fra til politiet om noen har sett noe natt til fredag.

Vet du noe? Du kan kontakte BT med SMS/MMS til 2211, eller ved å skrive e-post