TOR LEIF PEDERSENtor.pedersen@bt.noLindås

Det var ved 9.30-tiden onsdag at det begynte å brenne i kjelleretasjen i boligen på Knarvik like sør for Mongstad-basen, forteller lensmannsbetjent Geir Atle Hindenes ved Lindås og Meland lensmannskontor til Bergens Tidendes nettutgave.

Naboer løp til — I huset bodde et ektepar i 50-årene. Mannen var ikke hjemme da brannen startet. I kjelleren bodde en 8o-årig kvinne, en slektning av ekteparet. Naboer ble ringt opp og fortalt at det var brente i huset. De kom løpende til. I fellesskap hjalp de uskadd ut den 80-årige kvinnen som var dårlig til beins. Huset ble totalskadd i brannen, sier Hindenes.

— Brannen startet i kjelleren, men ikke der den 80-årige kvinnen oppholdt seg. Ettersom brannvesenet fortsatt drev etterslokking utover dagen, har vi ikke kunnet undersøke branntomten. Derfor vet vi ingenting om årsaken til brannen, sier lensmannsbetjenten.

Han forteller at brannbiler fra Mongstad-basen like ved kom først til brannstedet. Også brannbiler fra Lindås og Meland brannvern deltok i slokkingsarbeidet. Men brannen hadde fått så godt overtak da brannmannskapene kom til, at huset ikke sto til å redde.

UTBRENT: Huset var fullstendig utbrent og totalskadet etter brannen. Foto: Arne Nilsen