Det var storalarm på Øvre Lønborg i Ytre Sandviken i morges. Brannen ble meldt klokken 08.51.

— En sengeliggende kvinne bodde alene i leiligheten. Da hjemmesykepleien kom i morges, var leiligheten full av røyk. Sykepleieren varslet oss. Den eldre kvinnen ble funnet omkommet i sengen sin, sier brannsjef Helge Eidsnes i Bergen til bt.no.

Ulmebrann i sengen En ulmebrann hadde oppstått i sengen. Brannen begrenset seg til sengen og var nesten slukket av seg selv da brannfolkene kom.

Brannen skjedde i en leilighet i tredje etasje i den 12. etasjers blokken. Det var ikke aktuelt å evakuere blokken.

Helge Eidsnes sier det er for tidlig å si noe om hva som er brannårsaken, men sier den har oppstått i sengen. Kvinnen var sengeliggende og hadde en sykehusseng i leiligheten.

Første dødsbrann i Bergen i år Ingen er omkommet i branner i Bergen før i år. Heller ikke i fjor omkom noen i branner i Bergen.

— Dette er det første dødsfallet i en brann i Bergen i år, og vi får inderlig håpe det siste. Generelt har vi få branner og dødsbranner i Bergen, i forhold til landet ellers. Statistisk sett skulle det ha vært tre dødsbranner i Bergen hvert år, dersom det hadde brent like mye her som ellers i landet. De siste ni årene har det i gjennomsnitt vært en dødsbrann i året i Bergen, forteller Eidsnes til bt.no, utenfor blokken der den eldre kvinnen omkom i morges.

— Det det for tidlig å si noe om dødsårsaken, men jeg kan bekrefte at en 81 år gammel kvinne er omkommet. Det er folk på stedet som etterforsker brannårsaken nå, sier operasjonsleder Sven Johannessen i Hordaland politidistrikt til bt.no.

PÅL ENGESÆTER (mms)