Kvinnen ble påkjørt i et fotgjengerfelt over E134 gjennom Etne sentrum, ved Saltnes bakeri. Politiet ble varslet via AMK-sentralen klokken 12 torsdag.

— Hun sto på trafikkøyen midt i fotgjengerfeltet da den litauiske semitraileren på vei østover nærmet seg henne, sier operasjonsleder Terje Tonning ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Sjåføren har forklart til politiet at han ikke fikk med seg at det var kontakt mellom traileren og kvinnen. Først da traileren hadde passert og sjåføren så i speilet, så han at kvinnen lå i veien.

77-åringen ble tatt hånd om av ambulansepersonell, og flydd til sentralsykehuset i Stavanger med luftambulanse.

Akuttmottaket ved sentralsykehuset opplyser at kvinnen har fått hodeskader og flere benbrudd. Skadene er alvorlige og kvinnen skal opereres, opplyser akuttmottaket. Pårørende er varslet om ulykken.

Politiet har foreløpig ikke beslaglagt førerkortet til den litauiske sjåføren.

— Vi avventer det. Mannen er tatt med til avhør, og det som fremkommer der pluss det vitner forteller vil avgjøre hvordan vi går frem, sier Tonning.

Politiet har bedt Statens Vegvesen om assistanse for å finne årsaken til ulykken.

Tilstanden til kvinnen var torsdag kveld alvorlig, men stabil, opplyser Stavanger Universitetssjukehus.

— Det hersker noe tvil om hvordan dette skjedde. Trailersjåføren har forklart at han ikke merket at han var borti kvinnen, men så henne ligge i veibanen etter å ha passert, sier Viksøe til NTB.