— Ranet var svært brutalt, og konsekvensene kunne fort blitt mye verre for offeret, sier Kjell-Tore Aarnæs, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt.

Den 67 år gamle kvinnen fikk i går behandling på Legevakten. Ifølge politiet hadde hun kutt i hodet, men skal ikke være alvorlig skadet.

— De prøvde å drepe meg, sier 67-åringen til BA.

Hun forteller at det var den kvinnelige leieboeren hennes som kom til, etter at kvinnen ropte desperat om hjelp.

— Hadde ikke hun vært der, hadde ikke jeg vært her i dag.

En på frifot

Det var 67-åringens nabo som meldte fra om ranet i Øvre Heien i Sandviken klokken 1745 i går.

— To menn hadde tatt seg inn i kvinnens bolig. Den ene angrep henne med stein, sier Aarnæs.

Politiet ønsker ikke å si hva eller hvor mye ranerne fikk med seg. De skal ikke ha brutt seg inn hos kvinnen. Sannsynligvis har hun åpnet døren for dem.

— Gjerningsmennene stakk fra stedet til fots. Flere tjenestemenn ble sendt ut for å lete etter dem i området.

Like før klokken 1900 ble en 45 år gammel mann pågrepet i Østre Skostredet.

I natt ble så mannens angivelige kompanjong, en 29-åring, pågrepet i leiligheten sin.

— Pågripelsen gikk rolig for seg. Mannen vil bli avhørt i løpet av dagen, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Innbrudd hos naboer

Etter å ha fått legebehandling, ble den 67 år gamle kvinnen kjørt til Sentrum politistasjon for å levere inn anmeldelse.

Hun er ikke den første i Øvre Heien som har vært utsatt for kriminalitet den siste tiden. I fjor vår var det innbrudd hos naboene hennes, et eldre ektepar ble blant annet frastjålet smykker. Også den gang var det den 45 år gamle mannen som sto bak.

— Jeg kan bekrefte at det var et innbrudd. Om andre naboer har vært utsatt for liknende, kan jeg ikke svare på, sier Kjell-Tore Aarnæs.

Politiet vil i dag vurdere om 45-åringen skal fremstilles for varetektsfengsling. Det er uklart om det var han eller kameraten i 30-årene som angrep offeret med stein.