— De første har stått i kø fra klokken 07.45 i morges, selv om salget ikke begynner før klokken 10.00, smiler en ung kvinne i køen til bt.no.

— Vi står i kø for å bli visere, forteller Rolf Vandeskog (68).

Vandeskog har fulgt forelesningene på Senioruniversitetet i Bergen i flere år. Han er imponert over nivået på forelesningene. Det er mange professor emeritus blant foreleserne.

Fra atomer til galakser

— Det er mye interessant. Her tar vi opp alt fra det minste til det største; fra atomer til galak-ser, som Jakob Skarstein sier det.

— Førstkommende onsdag kommer Erik Tandberg fra Norsk Romsenter, opplyser Vandeskog.

— De er to grunner til at vi står i kø for å kjøpe semesterkort i dag. For det første er vi sikret plass til alle de tolv forelesningene i høstsemesteret. For det andre koster et semesterkort 200 kroner, mens det koster 50 kroner å gå på enkeltforelesninger, forteller Ingeborg Mølster Hatlenes (80).

Fem års jubileum i år

Senioruniversitetet i Bergen startet den 14. april i 1997.

Første kvinne ut var Sol Seim som holdt forelesningen "Aldri for gammel til å lære". En pangstart for Senioruniversitetet, som dermed startet for fullt med forelesninger i høstsemeste-ret 1997.

Spennende program

Høstens spennende program spenner fra krisehåndtering, via den postgenome tidsalder til vår tids folkevandringer. Alt med fremragende forelesere.

Dessuten skal skuespiller Earle Hyman forelese under tittelen: Et "dramatisk" liv på amerikanske og norske scener.

GAMMEL OG KLAR: Rolf vandeskog (68) var en av mange hundre eldre som stod i kø på Øvre Ole Bullsplass i morgentimene for å få plass på Senioruniversitetet. FOTO: PÅL ENGESÆTER