Ekteparet fra Bergen som 14. juli ble fengslet siktet for menneskehandel, ble fremstilt for varetektsfengsling i dag klokken 13.45.

I fengslingsmøtet i ettermiddag fant Bergen Tingrett at det ikke var sannsynliggjort at ekteparet skal ha truet kvinnen til å arbeide uten lønn, og besluttet derfor å løslate ekteparet.

Aktor anket på stedet, og ba om oppsettende virkning. Dommeren tok dette til følge, tross protester fra forsvarerne. Det vil si at ekteparet må tilbringe helgen i varetekt, til tross for at tingretten ikke finner skjellig grunn til å mistenke dem for noe kriminelt.

Gulating Lagmannsrett vil behandle fengslingsspørsmålet på nytt mandag formiddag.

Ifølge siktelsen skal ekteparet ha hatt en 22 år gammel kvinne fra Sri Lanka boende hos seg i to år. De skal ha skaffet jobber til henne, men hun skal ikke ha fått betalt. Lønningene skal nemlig ha blitt satt inn på kontoen til ekteparet, som også er fra Sri Lanka.

Ekteparet er norske statsborgere, mens 22-åringen er asylsøker. Hun skal ikke ha fått være ute etter arbeidstid, men måtte være hjemme hos ekteparet og gjøre husarbeid.

Tvangsarbeidet skal ha pågått over i en periode på to år og skjedde i tidsrommet 2006-2008, ifølge ba.no.

Ifølge politiadvokat Rudolf Christoffersen ble ekteparet pågrepet tirsdag etter at 22-åringen anmeldte ekteparet i samråd med sin bistandsadvokat.