Ekteparet sto i forrige uke tiltalt i Gulating lagmannsrett for en rekke tilfeller av overgrep mot tre tenåringsgutter. Nå er de funnet skyldig på alle punkter av juryen, som brukte nesten tre timer på å avgjøre skyldspørsmålet.

Kvinnen (28) og hennes samboer (32) ble i fjor dømt til fengsel i henholdsvis tre år og tre måneder og tre og et halvt år, for blant annet å ha hatt seksuell omgang med til sammen tre unge gutter høsten 2005.

Etter at de ble dømt i tingretten, har paret giftet seg. Da saken mot dem startet i Gulating lagmannsrett i forrige uke, nektet begge skyld etter tiltalen. Kvinnen vedgikk at hun har hatt seksuell omgang med to av guttene, i tillegg til en tredje gutt som var over den seksuelle lavalderen da det skjedde. Hun nektet imidlertid for å ha hatt samleie med guttene.

— Har ødelagt mange liv

Kvinnen ga en følelsesladet forklaring for retten. Hun ga uttrykk for at hun synes det er svært vanskelig å snakke om det som foregikk i parets hjem den aktuelle høsten.

— Jeg skjønner at jeg har gjort noe som har ødelagt mange liv, sa 28-åringen.

Saken ble avdekket i desember 2005, da en ungdom som hadde hørt om det som foregikk, kontaktet politiet.

Da politiet tok kontakt med guttene, bekreftet de at det hadde foregått seksuelle handlinger hjemme hos paret.

To av guttene var under 14 år.

Strafferamme 21 år

Alle tre guttene har forklart at de i løpet av flere besøk hos paret har hatt seksuell omgang med kvinnen (28). Guttene har forklart at de ble servert alkohol ved besøkene, noe paret også ble dømt for i tingretten. Mannen og kvinnen hadde ifølge tiltalen også sammen seksuell omgang med to av guttene.

Paret var derfor tiltalt for å ha begått overgrep i fellesskap, noe som har en strafferamme på 21 års fengsel. En av guttene sa i lagmannsretten at han ikke husket at mannen hadde vært med på dette, men mannen ble likevel funnet skyldig også på dette punktet.

Mannen (32) var også tiltalt for å ha medvirket til overgrepene samboeren er tiltalt for.

32-åringen nektet for å ha hatt noen som helst seksuell omgang med guttene, men ble ikke trodd av juryen.

— Min klient tar dette veldig tungt, sier mannens forsvarer, advokat Jannicke Keller-Fløystad.

Lagmannsretten skal nå fastsette straffen for paret. Aktor, statsadvokat Randi Lucie Gabrielsen, la ned påstand om fem års fengsel for begge de tiltalte.

I RETTEN: Statsadvokat Randi Lucie Gabrielsen i samtale med forsvarerne Arild Dyngeland og Jannicke Keller-Fløystad. Bildet er tatt under tingrettsbehandlingen av saken.