110-sentralen meldte på Twitter fredag kveld at det brant i en campingvogn på Kinsarvik camping i Ullensvang.

— Det har tatt skikkelig fyr, og nå har brannen spredt seg til et telt som står like ved, sa et vitne til BT ved 23.40-tiden.

Ektepar med hund

— Brannvesenet er kommet frem til stedet, og holder på med slukking nå. Det er vanskelig å si om det er fare for at brannen skal spre seg, men vi har ikke kontroll over den akkurat nå, sa vaktkommandør Torkjell Helle like etter at lokalt brannvesen kom frem til stedet.

BRANN: Sent fredag kveld tok det til å brenne i en campingvogn på Kinsarvik camping.
2211-tipser

Den aktuelle campingvognen ble fullstendig overtent i løpet av relativt kort tid. Brannvesenet meldte ved midnatt at de forsøkte å hindre spredning.Noen minutter senere var brannen slukket.

— Brannvesenet har meldt at de har kontroll, og at slukkingen gikk forholdsvis raskt. Det er ikke lenger fare for spredning, sa operasjonsleder Morten Rebnord ved Hordaland politidistrikt fem minutter over midnatt.

Det var to personer, et ektepar, og en hund inne i campingvognen da det tok til å brenne. Ifølge politiet kom de seg ut uskadet.

Evakuerte naboer

Vaktkommandør Helle ved 110-sentralen sa til BT ved 00.20-tiden at lokalt brannvesen drev etterslukking.

— Brannmannskapene evakuerte alle som befant seg i vognene og teltene i umiddelbar nærhet. Etter det vi har fått beskjed om, er det ikke rapportert om personskader, sa han.

Brannen spredte seg kun til et fortelt og en provisorisk terasse. En propanbeholder gikk i luften som følge av varmeutviklingen som oppsto.

- Helårsvogn tok fyr

110-sentralen fikk melding om brannen klokken 23.27. Ytterligere brannmannskaper rykket ut fra Odda.

Kinsarvik camping ligger ved Hardangerfjorden, ca. 120 kilometer fra Bergen.

Daglig leder Evald Sandvik Hatten er på stedet, og bekrefter at personene kom seg ut i tide.

— Det er en helårsvogn som har tatt fyr. Jeg har ikke fått snakket med dem som hadde vognen, men de kommer fra bergensområdet, sier han.

Campingplassen ble ikke evakuert som følge av brannen, og driften går som normalt igjen natt til lørdag, opplyser Hatten.

- Nesten ingenting igjen

Campingvogneier Trygve Olav Farestveit fra Bergen og familien var i ferd med å go til ro for natten da de ble oppmerksom på at det brant like i nærheten.

— Konen min skulle bare ut for å hente noe i bilen, da jeg hørte henne rope. Jeg tenkte kanskje at det var solnedgangen, men da jeg kom ut så jeg at en campingvogn sto i full fyr bare 50 meter unna vår. Da var det bare å vekke ungene og få dem i bilen, sier han til BT.

Han sier at brannmannskapene kom raskt igang med slukking.

— Nå er det nesten ingenting igjen av campingvognen. Det er en del trær og vegetasjon i nærheten, men heldigvis spredte ikke brannen seg. Da kunne det virkelig ha blitt dramatisk. Det er tross alt en del bygninger i nærheten, blant annet kommunehuset, sier Farestveit.