De siste ukene har narkopolitiet i Bergen pågrepet og fengslet minst seks personer i en større heroinsak. Foreløpig står et trygdet ektepar fra Bergen med fire barn sentralt i saken. Politiet tror ekteparet på 46 og 42 år har forsynt narkomiljøet i Bergen med heroin de siste månedene, og at de via leverandører har fått stoffet fra bakmenn sør i Europa. Ekteparet har bakgrunn fra et arabisk land, men har bodd i Norge i over ti år.

Politiet tror paret har hatt flere lokale selgere under seg. En av selgerne skal være en 35 år gammel kvinne fra Laksevåg. I forbindelse med en ransakelse hos henne for to uker siden fant politiet heroin for over 30 000 kroner.

Senere har 35-åringen, som går på sosialhjelp, innrømmet overfor politiet at hun har mottatt nær et halvt kilo med heroin fra den 46 år gamle familiefaren, som senere ble fengslet. Hun skal også ha innrømmet å ha levert fra seg en halv million kroner til ham som betaling for stoffet hun har fått og solgt videre.

Fengslet taxisjåfør

Politiet har også fengslet en taxisjåfør (28) i saken. Han er nevøen til den 46 år gamle familiefaren. Taxisjåføren er mistenkt for å ha kjørt rundt levert fra seg stoffet han har fått fra sin onkel. Taxisjåføren har nektet for å ha noe med virksomheten å gjøre og har forklart sin hyppige kontakt med sin trygdede onkel med at de pleier å være sammen.

Politiet reagerer likevel på at taxisjåføren har hatt nøkler hjemme hos seg som har passet i et lagerrom hjemme hos onkelen. Da politiet ransaket lagerrommet, fant de en stor pengesum som de mistenker kan være penger fra omfattende narkotikaomsetning. Politiet har også beslaglagt spesielle plastposer i ekteparets hjem, som politiet mener har vært brukt til å pakke inn heroin.

— Var mye på farten

Naboer som bor i nærheten av familien, sier at de ikke har lagt merke til noen spesiell trafikk i området der familien har bodd, men at 46-åringen ofte var på farten. De skal ikke ha flashet rikdom på noe vis, selv om politiet har beslaglagt minst hundre tusen kroner hos ekteparet, en sum de ikke mener står i forhold til hva ekteparet egentlig skulle hatt av økonomisk frihet.

Ekteparet forklarer at pengene er et overskudd etter de ulike trygdeytelsene de får fra staten, og at de har vært flinke til å spare.

Paret har fire barn sammen, men på grunn av sykdom i familien er begge to hjemmeværende. Politiet har de siste dagene vært på adressen til det narkosiktede ekteparet og ransaket og samlet spor.

Politiet ønsker ikke å uttale seg om hvor saken står eller hvor alvorlig saken er.

Ekteparets mindreårige barn er tatt hånd om av barnevernet så lenge foreldrene sitter fengslet.