Ifølge politiet er omstendighetene rundt dødsfallet uklare. De hadde i går kveld foreløpig ikke konkludert sikkert med at de står overfor et drap.

– Foreløpig utelukker vi ingenting. Vi går bredt ut i etterforskningen og holder alle muligheter åpne, sier politiadvokat Sidsel Tunestveit i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Den avdøde mannen ble funnet med alvorlige skader av beboerne i et bolighus i Førde i Sveio. Etter det Bergens Tidende kjenner til, skal mannen ha hatt store kuttskader.

– Jeg kan ikke gå i detalj om skadene til mannen. Den avdøde vil bli obdusert tirsdag. Inntil vi kjenner dødsårsaken, kan vi ikke utelukke noen ting, sier Tunestveit.

Funnet i kjelleren

Etter det Bergens Tidende kjenner til, oppdaget beboerne blodspor da de kom hjem i går ettermiddag. Disse sporene ledet ned til kjelleren, der de fant den hardt skadede mannen.

Mannen var skal ha vært ukjent for huseierne. De aner ikke hvorfor han befant seg i deres hus. Mannen skal ha hatt på seg arbeidsklær og ha hatt skader på overkroppen. Beboerne gikk i gang med førstehjelp.

Politiet ble varslet like etter klokken 17.30, og det ble rekvirert luftambulanse for å frakte mannen til Haukeland Universitetssykehus. Mannen ble imidlertid erklært død i ambulansen på vei til helikopteret, bekrefter operasjonsleder Agnar Austrheim i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Personene som fant mannen satt i går kveld i avhør hos politiet i Sveio.

– Vi vil gå gjennom disse avhørene før vi gir flere opplysninger om hvordan mannen ble funnet, sier Tunestveit.

Politiet hadde i går kveld ikke fått en endelig identifikasjon av den avdøde, men har en teori om hvem han kan være.

– Vi mener det kan være en utenlandsk mann som holdt til i en hytte ikke langt fra huset der han ble funnet, sier Tunestveit.

Krimteknikere på stedet

Krimteknikere kom i går kveld til huset. De vil også undersøke hytten til mannen politiet mener kan være den avdøde.

– Vi har lokalisert hytten og sperret den av, sier Tunestveit.

Hytten ligger etter det Bergens Tidende kjenner til noen få hundre meter fra huset. Den er en av flere hytter som skal være utleid til tyske turister om sommeren, og som er blitt brukt som bosted av gjestearbeidere utenfor turistsesongen.

PÅ ÅSTEDET: Innsatsleder Håkon Tornes i Haugaland og Sunnhordland bekrefter at politiet foreløpig ikke har fått endelig fastslått hvem den avdøde mannen er. Mannen ble funnet hardt skadet i kjelleren i et bolighus i Sveio.