– Jeg har fått bekreftet at to av våre medarbeidere er reddet ut og er i god behold. Vår avdelingsleder i Ålesund har vært i kontakt med dem, sier daglig leder Tom Arne Olsen i Rambøll Norge.

Les også: Frykter at fem er omkommet

Oppkjøpt

For et år siden kjøpte bergensfirmaet Rambøll opp arkitektfirmaet Sølheim og Søvik as i Ålesund. Det var det oppkjøpte arkitektfirmaet som tegnet den sammenraste boligblokken i Fjelltunveien 31.

Arkitektekteparet Gerd Solheim og Ole Søvik flyttet selv inn i toppetasjen på bygget i 2003.

Les også: Reddet fem med stige

Til sykehus

En av dem skal ha vært innom sykehuset for sjekk, men er nå sammen med kriseteamet på et hotell i Ålesund.

– Jeg vet at geologer var inne og vurderte fjellet bak bygget i forkant, men ellers kjenner jeg ikke til hva som skjedde i detalj. Vi overtok firmaet for et år siden og da var boligblokken allerede i bruk, sier Olsen til bt.no.

Les også: — Dette vil prege byen i lang tid | Spesialgruppe i beredskap

– Minimal sjanse for å finne overlevende

Det brenner nå i hele nedre del av boligblokken, Politiets innsatsleder sier sjansen for å finne overlevende der er minimal.

Innsatsleder Kjell Kvernseth opplyser at man uansett ikke vil gå inn i den sammenraste boligblokken før eksperter har vurdert situasjonen.

– Det brenner mer og mer i bygget, og det er vanskelig å få slukket brannen. I tillegg har det kommet mer stein på baksiden av bygget som har rystet bygningen. Risikonivået er blitt verre, og risikoaspektet gjør at vi nå starter med ytterligere evakuering fra bygningene rundt, som følge av brannen, sier operasjonsleder Magne Tjønnøy i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Les også: Frykter at fem er omkommet

RUNE CHRISTOPHERSEN (mms)
Ekornesvåg, Svein Ove
Ekornesvåg, Svein Ove
STIG VÅGSNES/SUNNMØRSPOSTEN