Det forteller hans advokat, Frode Skogvold, etter at han besøkte sin klient i fengselet fredag.

— Han ristet på hodet og lo. Han skjønner ikke helt hva politiet gjør der ute, sier Skogvold.

— Han går likevel rundt med et håp om at konen skal bli funnet. Han er selvsagt opptatt av sin egen situasjon og hvordan han har havnet i den, men er også opptatt av konen, sier Skogvold.

Sterk strøm

I går startet dykkere fra Bergen brannvesen søk etter savnede Dung Tran Larsen (22) under Rongesundet bru i Øygarden. Søket startet ved 08.30-tiden, men ble forvansket på grunn av sterk strøm under broen.

Årsaken til dykkersøkene i Øygarden er tips som kom inn til Laksevåg politistasjon i forrige uke. Vitner skal ha sett personer som har kastet en mørk gjenstand fra broen i tidsrommet for når det er sannsynlig at Dung kan ha forsvunnet. BT intervjuet i går Per-Erik Svendsen som fortalte at de natt til 22. juni hadde fisket under Rongesundet bru. Da kom en bil i stor fart. Noe mørkt ble dumpet i sjøen.

Skal søke flere steder

Selv om Svendsen er rimelig sikker på at dette skjedde natt til 22. juni, en dato politiet vet Dung var i live, er politiet likevel villig til å bruke ressurser på å sjekke opplysningene.

— Tipset er så interessant og så vesentlig at vi vil sjekke det ut, sa Salvesen rett før søket ble avsluttet i går ettermiddag. Da uten funn.

Området som ble gjennomsøkt var de nærmeste områdene rett under Rongesundet bru.

— Vi er ikke ferdig med søket og det kan godt hende at vi fortsetter søkene over helgen, sier Salvesen.

Politiet har også flere andre steder på blokken hvor de kommer til å søke fremover, uten at han ønsker å komme nærmere inn på dette.

I helgen har annen etterforskning av Dung-saken stått stille.

— Vi begynner på igjen til uken. Det er ikke aktuelt å trappe ned, det er heller aktuelt å trappe opp, sier Salvesen.

Nektes å treffe barnebarn

I går skrev BA at ektemannen har nektet å la svigerfaren treffe barnebarna sine. Dungs far har vært i Norge i over to uker, og har hele tiden ventet på å få besøke de to små barna.

— Årsaken til at han nekter, er at han ikke vil at barna skal bli uroet i den situasjonen i de er i. Barna er nå i et beredskapshjem, og det kan bli en for tøff påkjenning å måtte forholde seg til fremmede mennesker, sier Skogvold.

Vil være forsiktig

Jannicke Keller-Fløystad er bistandsadvokat for barnas bestefar. Hun har sendt brev til Egil Jordan som er blitt satt opp som setteverge for de to små barna.

— Jeg har hørt grunnen til at ektemannen ikke vil la barna treffe bestefaren, men jeg tror ikke barna vil ha vondt av å treffe ham. Han kommer til å gå frem på en forsiktig måte. Han er en varm person og kommer også til å ta med seg tanten til Dung. Hun har et godt forhold til den eldste gutten, sier Keller-Fløystad.

Egil Jordan kommer til å se på henvendelsen fra Keller-Fløystad over helgen.

DUKKER ETTER DUNG: Politiet mener tipsene om noe mørkt som skal ha blitt dumpet i sjøen fra Rongesundet bro i Øygarden er så interessant at de har startet søk etter henne. Søkene i går var resultatløse.
Odd Mehus