Dungs ektemann skal ha forklart i avhør at han og Dung Tran Larsen sendte minst tre store pengeoverføringer til Vietnam.

— Den ene overføringen har han forklart var til en karaokebar, den andre til en kafé og den tredje til et hus til Dungs mor, sier ektemannens forsvarer Frode Skogvold.

- Bare hent det som er hans

Dungs mor har imidlertid en helt annen forklaring på pengeoverføringene.

— Vi kjøpte et hus sammen ved sjøen i Camranh. Dung og mannen skulle eie en tredel av huset, som de skulle benytte under sine ferier i Vietnam. Den første turen var planlagt i 2009, når barna var store nok, sier Huong.

Moren sier at de tre overføringene gjaldt betaling av huset, oppussing og til slutt innkjøp av møbler.

— Hva tenker du om at du eier et hus sammen med ham nå?

— Huset står i mitt navn, for en utlending har ikke lov å eie hus i Vietnam. Men han må bare komme og hente det som er hans, sier moren.

I tillegg har ektemannen forklart i avhør at en del penger ble sendt i kontanter via Dungs onkel og tante.

— Vi tok med en konvolutt en gang i 2005 med et brev og noen hundre dollar i kontanter. Men vi åpnet aldri brevet. Dette var penger som Dung sendte til sin mor for at hun skulle kjøpe klær, smykker og andre ting til Dung og hennes familie, sier tanten Thuy Tran.

- Ingen støtte for teori

Det har vært viktig for ektemannen at politiet etterforsker pengesporet grundig for å finne ut av om Dung kan ha rømt til Vietnam.

— Dersom det ble sendt ned store summer dit, vil jo det gi økonomisk grunnlag for at hun kan leve der nede, sier Skogvold.

Politiet har brukt en etterforsker med spesialkompetanse på økonomi til å sjekke pengesporet.

— Vi har ikke funnet noe som støtter teorien om at dette var penger som Dung skulle rømme dit og leve for, sier politiinspektør Tore Salvesen.