Det sier politiadvokat Kjetil Kvalvik. Under et døgn etter at en 29 år gammel kvinne i Øystese ble stukket i ryggen med en kjøkkenkniv regner politiet saken som oppklart.

— Det vi så langt ikke vet så mye om, er motivet for dette, sier Kvalvik.

Etter at ektemannen ringte 113 i 02.30-tiden natt til i går og fortalte at konen hans var skadet, ble den 29 år gamle kvinnen fraktet til Haukeland med luftambulanse.

Politipatruljen som rykket ut var ubevæpnet, og pågrep ektemannen uten dramatikk.

Tilstanden til konen var først alvorlig, men hun skal nå være utenfor fare.

Baby i leiligheten

I dag vil politiet varetektsfengsle ektemannen for fire uker. Foreløpig er han siktet for legemsbeskadigelse med særlig farlig gjenstand, men politiet utelukker ikke at siktelsen kan bli utvidet.

I går formiddag ble 32-åringen kjørt fra Øystese til Bergen, der han satt i avhør i flere timer.

Etterforskerne håper å også få snakke med konen på sykehuset i dag, for å høre hennes versjon av hva som hendte i sokkelleiligheten paret leier i Kvam.

— Det var trolig ingen andre vitner, utenom ekteparet og deres fem måneder gamle baby, sier politiførstebetjent Ivar Tveiten ved Kvam lensmannskontor.

Den lille babyen er plassert i et beredskapshjem mens moren er på sykehus.

Alene i huset

Så langt har ingen naboer kunnet hjelpe etterforskerne med vitneobservasjoner fra natten knivstikkingen skjedde. De som bor i samme hus som ekteparet skal være bortreist på feire.

— Ingen har sagt at de har hørt rop om hjelp eller noe slikt, sier Tveiten.

Den siktede 32-åringen kom til Norge som flyktning for to år siden, ifølge politiet i Kvam. Konen skal ha fått opphold på grunnlag av familiegjenforening noe senere.

— Det har aldri vært noen problemer med 32-åringen tidligere. Nå samarbeider vi tett med flyktningkontoret for å finne ut hva som kan være motivet, sier Tveiten.

Mannens advokat Johannes Romstad opplyser at klienten ikke har erkjent straffskyld. Romstad ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

RUNE BERENTSEN