Ekstremsportutøveren er blant de mange som har sterke meninger om det regjeringen vil gjøre i Hardanger. Even Rokne er ikke avvisende til høyspentmaster, men mener alternativene ikke er godt nok undersøkt.

— Vi kan ikke akseptere byggestart før vi har fått en skikkelig vurdering av alle mulighetene, sa Rokne etter at han hadde landet i det han kalte en «speed flyer», en mellomting mellom fallskjerm og paraglider.

Delte ut løpesedler

Stoltenberg var i ferd med å bli intervjuet av NRK da Rokne kom dalende inn i bakgrunnen - iført vossebunad.

— Stuntet var kun for å få oppmerksomhet om budskapet, sier Rokne, som er en av pionerene i fallskjermmiljøet på Voss.

Han fikk bare vekslet noen få ord med Stoltenberg, men statsministeren fikk med seg en løpeseddel fra ekstremsportutøveren.

— Jeg aksepterer det som blir vurdert som det beste alternativet, også om det er høyspentmaster, så lenge det ligger en grundig vurdering bak vedtaket, sier Rokne.

Første besøk etter stormen

Det første gang Jens Stoltenberg er i Hardanger etter at bråket om høyspentmastene startet i sommer. Statsminsteren var tidligere i dag på omvisning i Sima kraftverk i Eidfjord, som første stopp på en rundtur i Hardanger.

— Den viktigste grunnen til besøket er for å lytte og komme i dialog med alle som er engasjerte i saken. Vi skal lytte til BKK, som er bekymret for kraftsituasjonen i Bergen, men også til alle som har sterke meninger om hvordan kraftforsyningen skal frem, sier Stoltenberg til bt.no.

Ordfører i Ullensvang, Solfrid Borge Sp), ønsket statsministeren velkommen til Hardanger.

— Vi setter pris på at du tok turen. Det er noe med å se landskapet det er snakk om, sa Borge til statsministeren. Til bt.no sa hun at hun tror dagens møte med hardangerordførerne blir et rent informasjonsmøte.

Møtes av demonstranter

I løpet av en travel dag får statsministeren se store deler av Hardanger både fra bil og båt. Han skal snakke om kraft og master med blant andre ordførere og lokale Ap-representanter.

Statsministeren skal blant annet møte Hardangerrådet, som er et samarbeidsorgan for de sju kommunene Eidfjord, Granvin, Jondal, Kvam, Odda, Ullensvang og Ulvik.

Når statsministeren går i land i Norheimsund må han forberede seg på å bli møtt av demonstranter. Bevar Hardanger og Folkeaksjonen i Hardanger har varslet demonstrasjon utenfor hotellet i Norheimsund der Stoltenberg skal møte representanter for Arbeiderpartiet i Hordaland.

Du kan se et tidligere intervju med Even Rokne her.