Brannvesenet rykket rundt klokken 22.45 ut med flere enheter til Straume, etter meldinger om eksplosjon og brann i en transformatorstasjonen.

— Jeg kjørte forbi, og plutselig skinte hele området opp. Gnister og flammer stod minst 50 meter rett opp. Brannen startet midt i anlegget, forteller øyenvitnet Pål N. Modahl.

Han varslet brannvesen og ventet på stedet.

— Politiet kom etter ca 15 minutter. Brannbiler kom rett etterpå. På den tiden jeg stod der spredde brannen seg voldsomt på anlegget, forteller Modahl.

Slukket

Det ble meldt om flammer i terrenget bak Foldnes kirke.

SLUKKET: Brannvesent fikk raskt kontroll over brannen.
EIRIK BREKKE

— Vi har slukket en gressbrann under høyspentledningene. Men vi kan se at det brenner to ulike plasser inne på selve anlegget. Nå venter vi på BKK, som skal gjøre anlegget strømløst før vi kan gå inn, sa vaktkommandør Ronny Karlsen ved 110-sentralen klokken 23.Et kvarter senere ble det meldt at brannen var slukket.

Tre kommuner uten strøm

Eksplosjonen fikk store konsekvenser for hele Sotra, der tre kommuner mistet strømmen

— Nå har vi strømbrudd på Sotra og Øygarden. Foreløpig driver vi med feilsøking, og jeg vet ikke nå hvor lang tid det vil ta å rette opp feilene, sa informasjonssjef Nina Knudsen i BKK klokken 23.

I 23.25-tiden får bt.no melding om at mange har fått strømmen tilbake.

— Strømmen tilbake på Møvik. Etter en så stor eksplosjon var alt i orden etter en time. Alt har fungert her for at vi skal få tilbake strømmen. Jeg er imponert, skriver Marianne Westby klokken 23.40.

— Vi holder på å koble om strømmen. Jeg vet ikke hvor lang tid det tar, sier Knudsen.

Brannvesenet har opplyst til politiet at det har vært eksplosjon i en spenningstransformator.

— Sotra er koblet inn igjen. Vi jobber fortsatt med å koble inn Øygarden. Dessuten er deler av Meland ute, der jobber vi også med å koble om på alternative linjer, sier Knudsen klokken 23.45.

Klokken 00.20 opplyste BKK at alle kundene igjen hadde strøm.

Kollsnes må stenge ned

Karlsen opplyser at strømbruddet gjør at gassflammen på Kollsnes må avfakles.

— Da blir himmelen veldig opplyst på grunn av den flammen. Så folk trenger ikke å ringe oss på grunn av det, sier Karlsen.