Politiet ble varslet om den intense brannen ved Melkeplassen klokken 01.29. Først en drøy halvtime senere fikk brannvesenet kontroll over flammene.

— Vi fikk opplyst at det ble oppbevart gassflasker i garasjen, sa operasjonsleder Preben Wallestad ved Hordaland politidistrikt i natt.

Klokken 02.18 var brannen slukket, men etterslukkingen fortsatte gjennom natten. Ingen ble skadet i brannen, ifølge politiet.

Området rundt garasjen ble holdt avsperret mens slukningsarbeidet pågikk. De nærmeste husene ble evakuert.

20-30 gassflasker

Brigadeleder Frode Bruknapp var på stedet sammen med 16 brannmenn natt til søndag. Han forteller at det sto mellom 20-30 gassflasker inne i garasjen.

UTBRENT: Dette synet møtte eieren og naboene da dagslyset fortrengte nattemørket.
SILJE GOMNÆS

— Dette var imidlertid freongass, en gass som ofte brukes i forbindelse med kjøleanlegg. De fleste av flaskene var riktig nok tomme. I tillegg sto det én flaske med acetylen og to flasker med oksygen der inne, sier han til bt.no.Likevel tok ikke brannvesenet noen sjanser.

— Ser vi en gassflaske, forbinder vi den jo med gass. Om det så er bare en liten skvett i den, så kan det jo være nok.

Ifølge ham var det kun én flaske som revnet i brannen, og det var en av freonflaskene.

- Litt av et fyrverkeri

Det som i hovedsak skapte lys, flammer og redsel blant naboene, var dekkene på en bil i garasjen som smalt. I tillegg falt en strømkabel ned i gaten. Denne lå og gnistret.

— Kabelen hadde full spenning og gikk opp til mange av husene i nærheten. Den lagde en lysbue hver gang den antente, så det var litt av et fyrverkeri der oppe, sier Bruknapp.

- Hvordan opplevde naboene dette?

— Veldig dramatisk, naturlig nok.

Han forteller at de evakuerte fikk returnere til boligene sine i 02:30-tiden. En time etter dét igjen, hadde brannvesenet gjort seg ferdig og forlatt stedet.

Ifølge Bruknapp kom ingenting utenfor garasjen til skade.

Årsaken ukjent

Brannårsaken var natt til søndag ennå ikke kjent.

— Vi vil etterforske brannen på vanlig måte, sa operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Erik Hole, til bt.no på morgenkvisten.

OVERTENT: Gassflasker som lå lagret i garasjen bidro til at brannen ble svært intens.
Jeanette Ekren