Opplysningen om at mannen er siktet for mordbrann kom frem på en pressekonferanse på politihuset på Florø klokken 17.30 i ettermiddag.

Eksmannen har ikke erkjent straffeskyld.

Pågrepet og løslatt På pressekonferansen kom det også frem at mannen skal ha kommet med drapstrusler mot ekskonen i oktober.

Politiadvokat Magnar Austerheim ved Sogn og Fjordane politidistrikt bekrefter overfor bt.no at at mannen fikk besøksforbud torsdag kveld. Han vil ikke gå ut med hvorfor.

Politiet bekrefter at Irene Johansen ønsket seg voldsalarm. Det skal ha vært flere konflikter om samlivsbruddet, og eks-mannen har vært i politiavhør tidligere.

Eks-mannen ble 7. desember innkalt til avhør hos politiet, men han møtte ikke. Dermed ble han pågrepet av politiet, og siktet for drapstrusler. Besøksforbudet ble opplest for ham, og deretter ble 41-åringen løslatt igjen.

— Etter politiets vurdering var dette tilstrekkelig, ble det opplyst på pressekonferansen.

Politiet ønsker ikke å gå inn i siktedes forklaring, heller ikke i detaljer omkring drapstruslene.

41-åringen vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag.

Bruddet mellom Irene Johansen og siktede ligger noen år tilbake i tid.

Kripos

Politiet har bedt om hjelp fra Kripos, og både tekniske og taktiske etterforskere er på vei til Florø.

– Det har vi gjort fordi dette er en svært alvorlig brannsak, og fordi vi ønsker å etterforske saken så grundig som mulig på et tidlig tidspunkt, sier politistasjonssjef Nils Erik Eggen.

– Vi har vært i sving siden de tidlige morgentimene i dag og driver bred etterforskning, det vil si rundspørring, vitneavhør og vi prøver å komme i kontakt med folk som kan ha opplysninger i saken, sier Eggen.

Flyktet i nattøyet Politiet fant i ettermiddag en 37 år gammel kvinne og en ni år gammel gutt omkommet i brannruinene. De to er ennå ikke identifisert, politiet antar at det er de to savnede som er funnet.

Datteren på 16 år kom seg ut vinduet og ligger på sykehus med mindre brannskader. 16-åringen flyktet i bare nattøyet.

Det var en nabo som meldte brannen til politiet. Huset var ikke overtent på det tidspunktet. 16-åringen tok kontakt med naboen, som igjen meldte fra videre.

Mannen som er siktet er far til den ni år gamle Markus Johansen som antas å ha omkommet sammen med moren. Han er også far til 16-åringen som overlevde brannen.

16-åringen er ikke avhørt.

— I dag har vi konsentrert oss om rundspørring for å få høre hva naboer har registrert, opplyser politiet.

Totalskadd

Til sammen ti boenheter måtte evakueres i den dramatiske brannen i boligfeltet Ragnarrud i Florø.

Brannvesen fikk melding om brannen klokken 04.05. I dag tidlig foregikk det fortsatt etterslokking på branntomten. Bolighuset ble totalskadd i brannen.

— Brannen har startet i en bolig i rekke i byggefeltet Ragnarrud, like øst for Florø sentrum, sier operasjonsleder Marita Biesmans ved Sogn og Fjordane politidistrikt til bt.no.

Syv boliger med til sammen ti boenheter ble evakuert på grunn av frykt for at flammene skulle spre seg. De evakuerte er plassert på Krokane skule der det er opprettet krisemottak med psykiatrisk helsepersonell på plass, melder Firdaposten.

— Det har vært sterk røykutvikling og en del vind på brannstedet, sier Biesmans.

Brannvesenet hadde problemer med å få nok vann til slokkingen, skriver Firdaposten. Det er et eldre rørsystem i området, som ble utbygd på 70-tallet .

KNUT MAGNUSSEN, FIRDA
ODDLEIV APNESETH (mms)
UTBRENT: Huset er totalskadd etter den voldsomme brannen. I morges pågikk det fortsatt etterslokking. FOTO: EGIL AARDAL