Lokale foreldre reagerer sterkt på at et borettslags lekeplass skal være forbeholdt borettslagets unger. På et skilt ved lekeplassen står det tydelig: «Lekeplassen er kun for barn fra Ulsmåg borettslag».

— Man kan trekke det langt og kalle det diskriminering, sier Ellen Andersen til Fanaposten. Hun ville ta med barna sine til lekeplassen, men reagerte på skiltet.

— Spørsmålet er jo hvordan de har tenkt å løse dette i praksis.

— Hva med barn som ikke kan lese? Skal de bøtelegges? Uansett er dette en utrolig merkelig ting å gjøre, jeg fatter ikke hva som kan være grunnen til dette, sier hun.

Storm på Facebook

Andersen la ut et bilde av skiltet på Facebook, og høstet en rekke reaksjoner.

Hva med de som har venner fra andre borettslag? Hva med nabobarn som ikke har lekeplass? Dette er det flaueste jeg noen gang har lest, var blant reaksjonene.

— Man snakker om inkludering og stopp av mobbing, men så systematiserer samfunnet utestengelse på denne måten. Jeg er så rasende, skriver en annen.

Barnehage tok over

Styremedlem i Ulsmåg borettslag, Paul Jocob Maubach, sier det aldri var hensikten å skremme vekk enkeltbarn og foreldre fra området, og han sier det er leit hvis det oppfattes slik.

Skiltet kom opp fordi borettslaget opplevde at barnehager og SFO til stadighet tok opp lekeplassen fra barna som bor der, forteller han.

— De hadde ingen steder å leke. Derfor ville vi markere dette med et skilt, sier Maubach.

Han forsikrer om at det aldri var hensikten å skremme

— Vi ville bare forhindre at store grupper skulle ta lekeplassen fra våre barn, sier Maubach. Han utelukker ikke at skiltet vil bli tatt opp på neste styremøte.