— Sørensen hjelper Arvid Blommedal med å få kontroll med partiet, hevder Magnar Lid.

Sammen med styremedlemmene Tor Woldseth og Sigurd Galtung Døsvig ble Lid ikke gjenvalgt til styret på årsmøtet i Bergen Frp 16. oktober. I et internt brev bydelsstyreleder i Åsane, Arvid Blommedal, har sendt partistyret, beskyldes både Lid og Døsvig for en svertekampanje mot Blommedal. Dette avviser Lid.

Skal kastes ut

— Det har ikke vært slik at vi har terrorisert han. Vi har avslørt at Blommedal med hjelp fra Terje Sørensen har laget sine egne lister før årsmøtet. Disse listene har han delt ut til sine folk som så har stemt etter dem for å få oss kastet ut av styret, sier Lid.

Han hevder problemene har oppstått fordi Blommedal ikke tåler opposisjon.

— Vi har tatt opp ting i styret. Det har ikke Blommedal likt, og derfor skulle vi ikke gjenvelges.

— Er du en dårlig taper?

— Jeg har ikke noe mot Blommedal, og tåler godt å tape. Men dette handler ikke om innsatsen vi har gjort for partiet. Det handler om at Blommedal går til en som er ekskludert fra partiet, og får hjelp av han til å skaffe medlemmer, slik at han kan riste oss av seg.

Oppbrakt

Blommedal sendte 29. oktober et brev til partistyret der han beskyldte bystyremedlem Knut Holme Sulen for å true ham med å avsløre kompromitterende opptak av Blommedal. Lid er oppbrakt over å bli nevnt i det samme brevet.

— Sulen har dummet seg ut. Dersom han sitter på kompromitterende opplysninger, burde han gått til styret med dem. Det vi andre gjør er å markere motstand mot det Blommedal foretar seg, og har ingenting med Sulen å gjøre, sier Lid.

Selv er han ikke i tvil om at store deler av partiet er kjent med hvilken rolle Sørensen har fått i partiet.

— Jeg fikk tilbakemelding fra dem som innstiller om at de var svært overrasket over valgene på årsmøtet. Men ingen gjør noe. Jeg tror de er redd for hva Blommedal og Sørensen kan komme til å gjøre, sier Lid.

Sigurd Galtung Døsvig avviser at han har kommet med beskyldninger mot Blommedal.