TORSTEIN STANGENES

Mange av tredjeårsstudentene på jussen som fredag ettermiddag lastet ned eksamensoppgaven fra universitetets hjemmeområde fikk med seg sensorveiledningen i tillegg til oppgaven.

— Det er min feil. Når vi er flere som lager oppgaver sammen, foretar vi endringer og rettelser i teksten på skjermen. Jeg sendte den ferdige teksten til administrasjonen på vanlig måte. Tidligere har vi hatt eksamensoppgavene på papir. I dette tilfelle ble oppgaven lagt ut på nett, og da må vi hindre at endringene kan leses. Det var helt katastrofalt i dette tilfelle, sier jussprofessor og kursansvarlig Kai Krüger til BT.

Da Bergens Tidende ringte til ham fredag ettermiddag, satt han på kontoret sitt og lagde nye oppgaver.

— Ny oppgave skal være klar mandag klokken 12, og jeg skal ta hensyn til at studentene får mindre tid på seg, sier han.

Innleveringsfristen blir ikke endret. Den er fredag.

Taper penger

For studentene betyr dette at alle eksamensforberedelsene til helgen er bortkastet, at kollokvium-avtaler må endres og at den energien de skulle bruke på eksamen, går med til helt andre ting. For eksempel irritere seg over Universitetet.

For Tori Melkild er det ekstra ille.

— Jeg skulle jobbet mandag som modell. Stylist og fotograf er booket. Jeg hadde planlagt å gjøre mye denne helgen så jeg kunne jobbe mandag. Men nå har vi bare fire dager på oss, så jeg har ringt og avlyst oppdraget, sier hun.

Dette taper hun mange penger på.

I tillegg hadde hun ordnet barnevakt i helgen og hun hadde avtalt kollokvium mandag klokken 10, altså to timer før den nye eksamenen gis.

Ringerunde

— Hva synes du om dette?

— Det er helt utrolig, helt på trynet, sier hun.

Hun har også snakket med andre som er fortvilet og forbannet.

Melkild var blant dem som oppdaget fadesen tidlig. Hun sjekket nemlig e-posten sin litt over klokken 17, en drøy time etter oppgaven var gitt. Der lå det en e-post om at eksamenen var avlyst.

Først i 19.30-tiden fikk hun telefon fra Universitetet om det samme. Tre universitetsansatte satt nemlig fredag kveld og forsøkte å få varslet studentene om tabben.

FORTVILET: Tori Melkild synes det er surt at hun ikke får brukt helgen til hjemmeeksamen i kontraktsrett slik hun hadde planlagt.<br/>Foto: BJØRN DJUPVIK