Etter sesongen i fjor ble han kastet ut. Årsaken var at han solgte gensere produsert i Kina, mens torgstyret bare aksepterer norskproduserte. Saken har vært kjørt i rettsapparatet, der Torget vant på alle punkter.

Også Viktor Kriznjak, som selger luer, votter og sjal, er utestengt. Årsaken er den samme, at han selger varer som ikke følger Torgets profil. De er produsert i Kina, kjøpt gjennom Lynghaugs firma Windfjord.

Begge ønsker å bruke Torget som salgsplass, også om vinteren, men er blitt nektet. De protesterer, og mener de er dårlig og urettferdig behandlet av driftsselskapet.

— Påstanden til torghandlerne om null rekruttering er feil. Jeg vet om mange som vil inn. De står i kø. Årsaken er selvsagt at en torgplass er utrolig mye verd for den som vil og kan selge. De dyktige omsetter for millionbeløp, sier Viggo Lynghaug.

Både Lynghaug og Kriznjak har sterke utfall om mafiavirksomhet, og om noen aktører blant torghandlerne som motarbeider konkurranse.

Kriznjak påstår også at han ikke får svar på henvendelsene sine, og legger til at hvis det ikke skjer stiller han med boden sin på Torget mandag.

Lise Wergeland Strømmen, som er leder for Torget AS, reagerer slik på påstandene:

— Det er riktig at begge er utesteng. Årsaken til det er at de ikke fulgte regelverket vi har. Dette påpekte vi flere ganger og ga advarsler, men Viktor Kriznjak neglisjerte disse fullstendig. Til slutt måtte vi bare si opp avtalen i oktober i fjor. Alle henvendelser vi har fått fra ham har vi svart på. Han har ikke søkt om ny plass, derimot har vi fått en søknad fra konen hans, og den vil vi vurdere sammen med andre. Men nå står kommunen foran en byggeprosess, derfor har vi ventet med å skrive nye kontrakter. Vi må vurdere plass og varesortiment før vi bestemmer oss, sier Lise Wergeland Strømmen.