I 2010 ble han fradømt stillingen som polititjenestemann i Hordaland politidistrikt, og retten til å inneha stilling i politiet for alltid, etter å ha truet sin daværende samboer.

Nå er han dømt til fengsel i fire og et halvt år for å ha voldtatt sin nye samboer.

Kvelertak og voldtekt

Retten beskriver et turbulent samboerforhold, som kulminerte med en krangel i august 2013. To av de tre dommerne fant det bevist at tiltalte slo samboeren slik at hun falt og mistet bevisstheten, at han dro henne etter håret slik at hårdotter løsnet, tok kvelertak på henne, og deretter voldtok henne.

Etter at tiltalte sovnet, tok kvinnen med seg parets sønn og flyktet fra huset i en drosje. Drosjesjåføren forklarte i retten at kvinnen kom løpende med en barnevogn og mye bagasje, og at det virket som hun flyktet fra noe.

Noen timer senere sendte eks-politimannen en tekstmelding til samboeren, hvor han skrev at han hadde «feilet totalt». «Jeg ser hvor jævlig ussel og patetisk jeg er (...) Orker ikke oppgi plass jeg er nå for å ende opp med å bli stoppet og pågrepet», skrev han.

Nektet skyld

Selv nektet tiltalte for voldtekt, og hevdet at paret ble forsonet etter voldsepisoden, og at de hadde frivillig sex.

Rettens flertall legger vekt på drosjesjåførens forklaring, tekstmeldingene fra tiltalte, og bilder fornærmede selv tok av skadene hun ble påført.

Mindretallet, en av meddommerne, mente derimot at det ikke var bevist at mannen voldtok samboeren med vitende og vilje.

Meddommeren pekte blant annet på at fornærmede kom tilbake dagen etter og at paret da hadde frivillig sex, og at hun opprinnelig ikke anmeldte samboeren for voldtekt. Han pekte også på at kvinnens forklaring ble mer alvorlig etter hvert som hun hadde samtaler med psykolog.

Frifunnet på ett punkt

Mannen var også tiltalt for gjentatte voldsepisoder mot samboeren fra våren 2012 til august 2013, men ble frifunnet på dette punktet.

Ifølge en psykolog som vitnet i saken, lider tiltalte av ADHD, depresjon og blandede personlighetsforstyrrelser. Retten finner det også bevist at han gikk på anabole steroider i perioden.

Dommerne mener det er skjerpende at mannen tidligere er dømt for trusler mot sin tidligere samboer.

I tillegg til fengselsstraffen ble han dømt til å betale 150.000 kroner i oppreisningserstatning. Det er foreløpig ikke klart om dommen blir anket.