Det opplyser jourhavnede jurist Magne Kvamme Sylta ved Hordaland politidistrikt søndag formiddag.

— Vi vil fortløpende vurdere om han skal framstilles for varetektsfengsling mandag, sier Sylta.

Den foreløpige trussel-siktelsen mot 38-åringen har en strafferamme som spenner seg fra bot og inntil tre års fengsel.

Hvis siktelsen skulle bli oppjustert til å være «under særdeles skjerpende omstendigheter», er øvre straff satt til seks års fengsel.

Søkte tilflukt

Mens eks-kjæresten og barna søkte tilflukt hos politiet, lette bevæpnede politistyrker etter en tidligere leiesoldat lørdag ettermiddag og kveld.

Etter det bt.no kjenner til, ble mannen pågrepet av politiet på Zachen sent lørdag kveld.

— Han ble pågrepet i 22.30-tiden på en restaurant i sentrum, helt stille og rolig, bekrefter operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt.

Truet på telefon

I 15-tiden lørdag rykket store, bevæpnede politistyrker ut til området mellom Bønes og Straume, på leting etter en 38 år gammel vestlending.

Tidligere på dagen skal mannen per telefon ha kommet med drapstrusler mot sin tidligere samboer og deres felles barn. Familien kontaktet politiet og ble etter kort tid brakt i sikkerhet på en politistasjon.

Tidligere fremmedlegionær

De alvorlige truslene og mannens ustabile psykiske tilstand er bakgrunnen for at politiet gikk til storaksjon.

I tillegg kjenner BT til at 38-åringen tidligere har arbeidet som leiesoldat. Han skal blant annet ha vært medlem av Fremmedlegionen, den franske elitestyrken som rekrutterer utenlandske soldater til å kjempe for Frankrike.

Mannen skal også ha vært involvert i flere trusselsaker tidligere.

- Farlig for familien

— Vi anser at han kan være farlig, men ikke for noen andre enn familien, sier Landro.

I drøyt fire timer var en rekke bevæpnede patruljer på plass langs Straumeveien mellom Bønes og Straume bro. Bare ved Shell-stasjonen i Bøjarnesveien sto det lenge fire politibiler parat. Styrkene lyktes imidlertid ikke med å lokalisere mannen eller bilen hans, dermed ble den væpnede aksjonen avblåst like før klokken 19.

— Vi vet at den ettersøkte har oppholdt seg i dette området tidligere i dag, men tror han må ha forflyttet seg. Vi har ennå noen adresser igjen å sjekke, men avslutter denne del av arbeidet nå, sa Landro.

Flere trusler utover kvelden

Utover kvelden fortsatte politiet letingen med andre metoder. Samtidig skal 38-åringen ha fortsatt med å sende grove trusler til sin eks-kjæreste.

Politiet ønsket i går ikke å gå i detalj om truslene eller den etterlyste.

— Vi har i dag mottatt flere anmeldelser på trusler om grov vold, sier operasjonsleder Ronny Lentføhr i Hordaland politidistrikt.

Gordon Andersen
Gordon Andersen
Gordon Andersen