KRISTIN JANSEN

På arkene skal hun blant annet ha beskrevet hvordan eks-mannen og broren hans planla drapet på Mentz Dankert Løtvedt på Toppenipa.

— Han fortalte hva som hadde skjedd, mens jeg noterte det ned. Etterpå leste vi gjennom det sammen for at alt skulle være riktig, fortalte den 29 år gamle kvinnen da hun forklarte seg i retten i går.

Det var etter at husverten hadde sittet varetektsfengslet at de to møttes hjemme hos felles venner. 33-åringen skal tidligere ha innrømmet hva han hadde vært med på, men denne gangen fortalte han i detalj om planleggingen av drapet.

Gjemt i instrument

— Da vi var ferdige tok han med seg arkene og gikk. Jeg tenkte at det ville bli lettere for ham å tilstå overfor politiet hvis han hadde dem. Senere sa han at han hadde gjemt arkene inne i et instrumet, sa eks-konen.

Men huseieren nekter fremdeles for at han visste om at broren hans skulle drepe leieboeren. Nå er han tiltalt for medvirkning til drap, og forklaringen til eks-konen kan få ham dømt.

— Jeg har aldri sagt at broren min skulle komme for å skade eller ta livet av Løtvedt. Det som ble skrevet ned fikk jeg heller ikke tid til å lese skikkelig igjennom, sa husverten etter at eks-konen var ferdig med å forklare seg.

Har grudd seg i to år

Eks-konen på sin side sier hun er helt sikker på at det hun har sagt er riktig.

— Jeg har grudd meg til denne saken i to år. Hele tiden har jeg håpet at jeg skulle slippe å møte. På mange måter hadde det vært bedre hvis jeg var litt usikker for da kunne jeg ha trukket meg. Men jeg er sikker og derfor stiller jeg i retten, sa eks-konen.

Hun fortalte videre at hun hadde vært svært redd for å ikke bli trodd i saken. Særlig nervøs var hun for advokaten til eks-mannen, Helge Wesenberg, men 29-åringen bestemte seg likevel for å møte i retten.

— Nå er jeg ikke så redd lenger, sa eks-konen da forsvaren spurte om hun hadde noe i mot ham.