Det var søndag morgen klokken 06.55 politiet fikk melding om at en person var bevisstløs etter et slagsmål i en bolig i Sagvåg.

Den bevisstløse var en 50 år gammel mann som søndag ettermiddag døde av skadene han ble påført.

Det var to vennepar i boligen da politiet kom til stedet: 50-åringen, en 40 år gammel mann og deres partnere. 40-åringen ble søndag ettermiddag siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

— Angrep kjæresten

De to venneparene skal ha kommet sammen hjemme hos 50-åringen lørdag kveld. I løpet av natten oppsto det en konflikt som utartet til et slagsmål. Etter det BT får opplyst skal 50-åringen ha gått til angrep på kjæresten til den nå voldssiktede 40-åringen.

40-åringen skal da ha reagert med å gå løs på 50-åringen, som døde noen timer senere av store hodeskader.40-åringens kjæreste skal ha blitt lettere skadet i slagsmålet.

Den voldssiktede 40-åringen er tidligere bokser, og har deltatt i flere mesterskap. Han måtte legge karrieren på hyllen på grunn av helseproblemer.

— Ekstremt deprimert

Kjell Steinsbø er forsvarer for den siktede 40-åringen. Steinsbø sier at mannen ennå ikke har forklart seg for politiet.

— Han er dypt fortvilet etter å ha fått beskjed om at 50-åringen er død. Etter det har vi vært mest opptatt av å vare på ham, og få lege til ham. Han er ekstremt deprimert og helt ute av seg for det som har skjedd, sier Steinsbø.

40-åringen skal ellers være i god fysisk form.

Nødverge kan bli tema

Forsvareren sier at klienten hans trolig vil avgi forklaring i morgen, dersom han er i stand til det. Steinsbø vil derfor ikke gå inn på hvordan klienten hans kjenner offeret, og hva som var bakgrunnen for slagsmålet som skal ha funnet sted.

— Han vil først forklare seg for politiet, sier forsvareren.

— Vil nødverge bli et tema?

— Det er høyst sannsynlig.

40-åringen vil trolig bli fremstilt for varetektsfengsling mandag.

- Fælt

En nabo til boligen der slagsmålet skal ha funnet sted sier til BT at han ikke merket noe som helst.

— Jeg kom hjem etter å ha vært ute i natt, men hørte ingenting. Jeg merket heller ingenting i dag tidlig. Det samme sier en annen nabo som bor rett ved siden av, sier han.

Han synes hendelsen er tragisk.

— Stord er en liten øy og det er jo kjentfolk. Det er fælt, sier han.