• Det var litt hardt å svelge de første dagene. Plutselig er jeg kjendis i et land med over 80 millioner innbyggere, sier Einar Ingebrigtsen fra Øygarden.

Modellkonkurranser er populært på Filippinene, og blant de aller største er Mossimo Bikini Summit. Nå har en helt fersk modell fra strilelandet stukket av med førsteplassen, i konkurranse med 10.000 påmeldte deltakere!

Forfulgt av homser

— Helt kanon! sier Einar om seieren, selv om den også har sine ubehagelige sider.

— Folk kjenner meg igjen overalt. Jeg kan ikke ta taxi eller buss, eller gå alene om kvelden. Jeg blir forfulgt av homser, og noen damer også. Men det går bra, sier han.

Modellshowet ble sendt på en av de største tv-kanalene i øyriket søndag. Nå er aviser og blader fulle av stoff om den unge nordmannen. Det er blitt mange tv-reportasjer, og den nasjonale utgaven av Cosmopolitan vil trykke bilder av ham. I Norge har bladet MAG allerede meldt sin interesse.

Stoppet av talentspeider

Egentlig hadde Einar slett ingen tanker om å bli modell da han dro til landet på ferie med foreldrene rundt juletider i fjor.

— Men første gangen jeg var ute på byen der, ble jeg stoppet av en talentspeider som spurte om jeg ville bli modell. Først tok jeg det nærmest som en spøk, men i løpet av få dager ble jeg stoppet av to speidere til, sier han til bt.no.

Einar bestemte seg for å prøve, og kontaktet en av agentene.

— Han virket veldig grei, og anbefalte meg å stille i modellkonkurransen for å få en rask start på karrieren, sier han.

Konkurransen varte i tre måneder, med beinhard trening hver eneste dag - ofte opptil ni timer om dagen. I tillegg ble det utallige timer hos tannleger og hudterapeuter.

Vil jobbe og studere

Etter seieren er Einar blitt en svært ettertraktet og travel modell. Han satser likevel på å kombinere oppdragene med studier på en styrmannsskole i Manila.

Økonomien er sikret for en god stund, med en førstepremie verdt 210.000 pesos (ca. 26.000 kroner). Kanskje ikke en formue etter norske forhold, men svært mye penger på Filippinene.

— Hva sier kompisene i Øygarden om seieren?

— Jeg tror ikke de vet så mye om det. De har sett bildene på internett, og sier det er helt konge. Jeg savner dem, og satser på å dra til Norge en tur i sommer, sier Einar, som er født i Bergen og oppvokst i Øygarden med filippinsk mor.

- Har det ikke fra oss

Foreldrene Trond og Dolores Ingebrigtsen synes det er stas at sønnen gjør det stort som modell, men vil ikke ta på seg noe av æren for seieren.

— Det er i hvert fall ingen av oss som har modelltalent, flirer pappa Trond.

<b>ETTERTRAKTET:</b> Modellen fra Øygarden skal på catwalken for kjente motehus som Prada og Gucci i nær fremtid.