I 15-tiden fredag ettermiddag ble den eierløse liften endelig fjernet fra Magnus Barfots gate. Her har liften stått i over et år.

— Jeg snakket med en som vedkjente seg denne liften i går, sier avdelingsleder Arvid Heggestad i samferdselsetaten i Bergen kommune.

-Hva sa du til ham?

— Enkelt og greit at det ville vært fint om denne liften ble fjernet. Jeg fikk vel en slags forsikring om at det skulle skje i løpet av dagen, og er nå glad for å høre at liften er borte, forteller Heggestad til bt.no.

- Fikk du noen forklaring på hvorfor liften har stått der så lenge?

— Nei, vi gikk ikke noe nærmere inn på akkurat det. Jeg er bare førnøyd med at den nå er borte, sier Heggestad.

Verkebyll

I november skrev bt.no om liften som står på parkering forbudt, midt i et boligområde. Den har stått der siden mai - og gjør det fortsatt.

Doningen er en såkalt sakseplattform med kapasitet på 500 kilo - eller fem personer. Den tar opp to parkeringsplasser døgnet rundt og skaper problemer for håndverkere som jobber i området.

Flere naboer bt.no har snakket med, irriterer seg grønne, og reaksjonene på gaten onsdag taler for seg.

Fant ikke eieren

Liften ble en verkebyll for samferdselsetaten i Bergen kommune, som til slutt måtte koble inn jurister i saken.

Problemet var at de ikke fant eieren, og at liften ikke er et kjøretøy i lovens forstand. Et kjøretøy må ha motor og registreringsnummer.

Faller mellom stoler

Eieren av liften slipper i tillegg billig unna med den ulovlige gratisparkeringen. Siden liften ikke er et registrert motorkjøretøy har den kun et serienummer. Det betyr at man ikke kan søke frem eier eller bøtelegge vedkommende om de har feilparkert.

— Det er kun kjøretøy som kan ilegges bøter ifølge parkeringsreglene og liften faller derfor utenfor reglene, forteller Heggestad.

Vet du noe? Ring eller send MMS til 2211, eller skriv e-post

FORUNDRET: Sakseplattformen har plass til fem personer, og en kapasitet på 500 kilo. - Det forbauser meg at ingen har interesse av den. Den må ha en viss verdi, sier Arvid Heggestad.
OLE VALAKER