— Jeg er så frustrert, sier innehaveren av butikken Windfjord i Slottsgaten 3 i Bergen sentrum. Hun selger klær og souvenirer.

6. januar kom en mann inn i butikken og stjal mobiltelefonen hennes som lå på disken.

— Jeg skulle bare hente meg et glass vann. Jeg var bare borte noen sekunder, men da jeg kom ut igjen, var mobilen borte, sier Pator.

Se video av tyveriet øverst i saken.

Tirsdag denne uken opplevde hun på nytt et tyveri, da hun fikk tre menn inn i butikken.

— Den ene oppholdt meg, de to andre forsynte seg av varene mine. De stjal votter, pannebånd, sokker og flere andre gjenstander. De puttet tingene i en pose, gikk ut og forsvant innover Bryggen, sier Kwannet Pator.

- Pass på

Politiet fikk inn tre meldinger om tyverier på en time den dagen.

— Alle kommer fra butikker og restauranter langs Bryggen, sier operasjonsleder Ronny Lentføhr i Hordaland politidistrikt.

— Folk må passe på gjenstandene sine. Det tyder på at det er flere menn ute som stjeler, legger han til.

Kwannet Pastor var altså et av ofrene. Hun forteller at tre menn kom inn i butikken. Ifølge innehaveren spurte den ene av dem om svært mye.

— Han ønsket å vite hvor turistinformasjonen lå, om han kunne starte opp med å selge fish & chips på Torget og mye, mye mer. Jeg hjalp til med å svare, mens de to andre var i hver sitt hjørne av butikken, sier Kwanet Pator.

Tyveriet filmet

Overvåkingskameraene fanget også opp hva som skjedde bak ryggen hennes i butikken denne uken mens hun svarte på spørsmålene til den ene av mennene.

— Dermed kunne han som sto foran meg og stilte alle disse spørsmålene se at kameratene stjal varene mine. Jeg hadde ryggen til. Da de gikk ut av butikken, fikk vi mistanke om at ting var stjålet. Vi spolte tilbake på filmen og så at det stemte. Jeg er skuffet og sint, sier Pator.

— Vi så at de forsvant inn over Bryggen, sier Pator.

Politiet har ikke pågrepet noen mistenkte.

Tips eller bilder? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post