— Han har kommet med en forklaring som stemmer overens med vitnets forklaring. Vi tror forklaringen hans er riktig, sier politiinspektør Tore Salvesen ved Laksevåg politistasjon.

Politiet var tirsdag på Kyrkjetangen og hentet med seg en oljebukse, etter at de tok tak i et tips som kom inn i fjor i forbindelse med Dung-saken.

Ifølge Bergensavisen fikk politiet tips fra en eldre kvinne i juli i fjor.

- Trengte ikke oljehyren

Politiet har snakket med mannen, som ringte politiet ved 19-tiden tirsdag kveld. Han skal ha forklart at han ikke hadde noe plastbylt i bilen da han ble observert av en eldre kvinne.

— Oljehyren la han igjen, uten at det var noe spesielt med det. Han trengte den ikke lenger, sier Salvesen.

Politiet vil senere ta et formelt avhør av mannen. I tillegg gjennomfører de hundesøk i området i dag.

Gjenkjente buksen

Den kvinnelige tipseren hevder at hun rundt den 24. juni så en mann som sto parkert på et avsidesliggende sted på Kyrkjetangen. Hun skal først ha sett ham med hakke og spade ved bilen. Inni den mente hun å se en plastbylt.

Politiet tvilte på at det var noe i tipset. De satte en etterforsker på dette sporet i fjor og snakket med tipseren flere ganger.

— Etter at saken var fremme i media tirsdag, meldte mannen som eier buksen seg ved 19-tiden. Han gjenkjente buksen og sa at han hadde kastet den fra seg der, sa Salvesen tirsdag kveld.

- Ingenting med saken å gjøre

Han sier at mannen ikke har noe som helst med Dung-saken å gjøre.

— Buksen er nå ute av verden for vår del, sier Salvesen.

Politiet har for sikkerhets skyld også avhørt kvinnen på nytt i dag.

— Sånn vi ser det, har det ikke kommet frem noe nytt etter den samtalen. Vi ser ikke at dagens opplysninger har endret på den prioriteringen vi gjorde i fjor høst, sier Salvesen.

Søk i morgen

Politiet vil likevel gjennomføre hundesøk ved Kyrkjetangen i dag.

— Vi gjennomfører det for å være 100 prosent sikre. Når det er gjort, og dersom det ikke fører til noe spesielt, går vi ikke videre med dette, sier Salvesen.

Dung-saken har fått oppmerksomhet i media de siste dagene, fordi det er ett år siden det siste bildet av Dung Tran Larsen ble tatt. Ifølge Salvesen har medieoppslagene ført til at flere har tatt kontakt med politiet angående forsvinningssaken.

— Men ikke noen av henvendelsene har gitt opplysninger som vi ser nå at kan føre til nye søk, sier Salvesen.

Finn Arnesen
FINN ARNESEN