En fritidsbåt er i ferd med å synke i Steinsviken i Nordåsvannet i Bergen.

En båt av denne typen har en nypris på cirka 300.000 kroner, sier forhandler Kjell Arne Gjerde i Wave Båt & Fritid til bt.no.

Wave Båt & Fritid er en av to lokale Askeladden-forhandlere, og Gjerde kjenner igjen båttypen som en 535 Bow Raider med en Mercury 90 eller 115 hestekrefter Optimax motor.

Vanligvis forsvinner isen etter kort tid, men det skjedde ikke denne gangen og jeg og syv-åtte andre ligger der nede nå.

Eieren

Prøvde å redde båten

Eieren kontaktet bt.no sent torsdag kveld etter å ha lest om båten.

— Vi prøvde med lenser, bensinaggregat og dykker mandag, men det var mislykket. Den vil bli hentet av Viking førstkommende mandag, men det er dessverre ventetid, sier eieren som ikke ønsker å stå frem med navn.

— Båten ble ikke tatt på land på grunn av tidlig is i Nordåsvannet i fjor. Vanligvis forsvinner isen etter kort tid, men det skjedde ikke denne gangen og jeg og syv-åtte andre ligger der nede nå, forklarer han.

Kunne vært unngått

Jarle Harkestad tipset avisen etter å ha observert båten i flere dager.

— Jeg er interessert fordi jeg har kjøpt en liknende båt selv. Den har ligget der hele sommeren, og ser ikke ut til å være rørt i det hele tatt. Så er den blitt innefrosset, og begynt å synke etter at det tinet opp, sier Harkestad.

Båten er produsert med et materiale som skal holde den flytende med full besetning og vann i båten. Ellers hadde den for lengst ligget på havets bunn.

— Men det ligger mye elektrisk og batteri under vann slik at det har nok skjedd en del skade på båten, sier Gjerde.

Han mener 7000 kroner kunne vært en smart investering.

— Vi ser dette gjentatte ganger at folk forsøker å spare de kronene vinterlagring innendørs koster. Hadde kunden spandert 6-7000 kroner til lagring, utenom servicekostnadene, ville han sluppet mye arbeid, sier han.

Tips? Kontakt bt.no på 2211, eller skriv e-post