GARD STEIRO

gard.steiro@bt.no

Nå skal statsadvokatene ta stilling til om politi eller påtalemyndighet gjorde noe straffbart i forbindelse med pågripelsen av den voldtektssiktete bergenseren.

— Saken er ferdigbehandlet og sendt videre for påtalemessig behandling. Vår innstilling kan jeg ikke kommentere, er alt SEFO-leder Beate Blom vil si.

- Ekstra belastning

Det var i oktober en bedriftsleder og en eiendomsmekler ble arrestert og siktet for gruppevoldtekt. Bakgrunnen var at de hadde skjenket og hatt sex med to 16-åringer. Jentene hevdet de var så beruset at de ikke kunne motsette seg samleie med forretningsmennene.

Både eiendomsmekleren og bedriftslederen ble løslatt etter fire døgn i politiarresten. Retten kom frem til at bevisene var for svake til å holde dem i varetekt.

— Pågripelsen var svært traumatisk for min klient. Han mener politiet viste dårlig skjønn da de hentet ham på arbeidsplassen. Det var en ekstra belastning for ham, sier advokat Egil Jordan.

Eiendomsmekleren mener at politiets håndtering kan få konsekvenser for hans fremtidige karriere.

Erstatningssøksmål

Etterforskningen av voldtektssaken er nå i avslutningsfasen. Politiet i Fyllingsdalen venter bare på et analyseresultat.

Eiendomsmekleren regner med at saken vil bli henlagt.

— Han har vært i et nytt avhør, og mener at saken mot ham står enda svakere enn da han ble pågrepet, sier Jordan.

Advokaten varsler at det kan bli aktuelt å gå til erstatningssøksmål mot politiet. Klienten hans har allerede anmeldt de to 16-åringene for å ha kommet med falske anklager.