— Lørdag får vi knallvær på Vestlandet. Temperaturen kommer stort sett til å holde seg rundt null grader. Allerede på søndag skyer det til, men værtype blir fremdeles ganske kjølig og nedbøren i høyden kommer som snø. da blir det hvitt på byfjellene, sier vakthavende meteorolog i Storm Hilde Holdhus.

Så finværet på bt.no

Det var frilansfotograf Pål Bentdal som tok det spektakulære bildet på Ulriken fredag morgen.

— Jeg følger med på bt.no sine webkamera og så at det var klarvær over skoggen. Da bestemte jeg meg for å ta turen opp, forteller Bental.

Sjekk Ulriken nå!

Han liker godt å ta bilder av naturfenomen.

— Utsikten var jo litt spesiell i dag, konstaterer fotografen.

Kald jul?

Den tykke skodden som lå over store deler av Bergen i morgentimene skyldes den milde værtypen vi har hatt de siste dagene.

— Varm luft holder mer på fuktighet enn kald luft. Væromslaget i natt gjorde at fuktigheten ble kondensert og omdannet til tåke, sier Hilde Holdhus.

Tåken kan dukke opp lørdag også, men utover dette blir det altså svært bra vær.

Her er oppdatert værvarsel

— Først søndag går høytrykket østover og erstattes av et lavtrykk som trekker innover norskehavet og sørover, sier meteorologen.

Selv om det er for tidlig å spå svart eller hvit jul tyder prognosene så langt på at den kalde værtypen vil holde seg en god stund.

— Kulden fortsetter neste uke, og kanskje uken etter det igjen, men det ligger ikke an til å bli så veldig mye nedbør, sier Holdhus.