Hurghada omkranset av Rødehavskysten finner man denne badebyen. Med denne rammen kan du ha en ferie med kulturelle opplevelser, kombinert med dykking og avslapning i solen. Til tross for at det er store utbygginger å gang i Hurghada hele tiden, er det likevel muligheter for å finne områder i byen som er upåvirket av denne utviklingen.

I byens nordlige bydel, Downtown, finner man basaren. Her finnes alt fra frukt, messingprodukter, krydder, kamelskinn, bomullsvarer, smykker og suvenirer. I Hurghada sentrum er det ikke spesielt mye å handle, så enten drar du til Downtown eller Sekalla sentrum, hvor det finnes kjøpesenter og taxfree-butikker.

Nattelivet

Hurghada har ikke det samme livlige nattelivet som feriestedene langs Middelhavet har, men utvalget av restauranter, butikker, barer og diskoteker er likevel stort. Stedet ligger også i nærheten av severdighetene fra det forhistoriske Egypt i Luxor og i Kongenes dal, og det går også fint an å gjøre utflukter til Kairo og Nilen fra Hurghada.

Severdigheter

Luxor – Ligger fem timer fra Hurghada og har 4000 år gamle monumenter – et av verdens største friluftsmuseer.

Klostrene St. Anton & St. Paul – Isolerte koptiske klostre som er de eldste i Egypt. Hele den kristne klostervirksomheten har sin opprinnelse her.

BiR Shalatein – En liten landsby langs den administrative grensen mellom Egypt og Sudan. I dette området finner man noen av de beste dykkestedene i Rødehavet.

Strender

Når du først har kommet hit, er en fin strand noe av det man vil oppleve her. Da kan følgende strender anbefales.

Beach Albatross – Langgrunn strand med bra snorkling. Barnevennlig.

Arabia – Vakker beliggenhet og med grovkornet sand. Barnevennlig.

El Gouna – Et nybygget turistkompleks i smakfull stil, 20 kilometer nord for Hurghada. Inkluderer hoteller, flyplass, golfbane, shoppingsenter og amfitea-ter. Barnevennlig.

Kulturforskjeller

I Egypt praktiseres det en typisk arabisk/islamsk kultur, så det er store kul-turelle forskjeller i forhold til her hjemme. Men dette vil bare bidra til en spennende og annerledes ferie. På grunn av at religionen står sterkt i deres levesett, så er det en del sentrale ting som du bør huske å mens du er der. For eksempel blir det dårlig ansett å drikke alkohol utenfor hotellområdet.

En annen ting er bekledningen, og dette gjelder aller helst for kvinner. Å gå rundt toppløs, selv om det virker aldri så fristende, kan man oppleve uønsket oppmerksomhet. Lønnsnivået er også betydelig lavere enn mange andre feriemål, så husk på å alltid gi litt i tips på restauranter sjåfører og døråpnere. Så det er en god idé og ha litt småpenger i lommene.

Anders og Ine på jeepsafari i ørkenen.
Morten Engbakken
Moskeen i Hurghada.
Morten Engbakken
Anders snorkler rundt korallene i hurghada.
Morten Engbakken
Papyrus.
Morten Engbakken
Her er stranden Paradice Beach i Hurghada.
Morten Engbakken
Solnedgang bak fjellene i Hurghada.
Morten Engbakken