— Vi vet jo alle at det er skadelig å røyke, og er enige om at det er dumt. Derfor mener jeg at det ikke er nødvendig at tv og aviser viser frem oss som røyker, men vi kan ikke ha forbud mot alt heller. Ut over det har jeg ingen kommentarer til denne saken, sier Eggen.

Sportsdirektør i Rosenborg og uttalt avholdsmann Rune Bratseth synes heller ikke det er spesielt pent å se Eggen avbildet med røyk.

— Men dette er ikke noe vi har brukt noe energi på. Jeg tror det ville være nytteløst å oppnå et forbud mot dette. Idoler burde være opptatt av ikke å fremstå med røyk, men overlegens forslag er vel å trekke det litt langt. Og hvis det hjelper, kan jeg jo si at Eggen har et sterkt ønske om å slutte, sier Bratseth.

En annen av landets aller største idrettskjendiser ser det annerledes. Hun vil for enhver pris ikke bli avbildet med røyk, og sier klart ifra om det til fotografene som tar bilder av henne.

— Jeg begynte selv å røyke da jeg var 16 år fordi jeg så en idrettskjendis som jeg så opp til med røyk. Derfor er jeg veldig bevisst på dette. Hvis jeg kan bidra til at noen lar være å røyke, så er det det minste jeg kan gjøre, sier håndballspilleren.

Hun er så fokusert på dette at hun ikke ønsker å stå frem med navnet sitt i denne sammenhengen.

— Det er veldig mange som ikke har peiling på at jeg røyker, og slik vil jeg at det skal fortsette å være, sier hun.

Flere av de norske kongelige har også vært avbildet med sigaretter, men Slottet ønsker ikke å kommentere forslaget om bildeforbud.

— Denne saken vil vi ikke ha noen mening om, sier informasjonsrådgiver ved Slottet, Svenn Gjeruldsen.