Rigmor Isehaug, leder for volds— og sedelighetsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon, sier fredag at den døde personen som ble funnet i Smålungeren er obdusert.

— Vi er nå sikre på at det er den savnede Eeva-Maria Sieppi som ble funnet torsdag. Personen er formelt identifisert som henne, sier Isehaug.

På bakgrunn av obduksjonen kan Isehaug også si at det «ikke er grunn til å tro» at 31-årige Sieppi er utsatt for noe kriminelt.

Vi er nå sikre på at det er den savnede som er funnet

Rigmor Isehaug, overbetjent

— Obduksjonen, som ble foretatt fredag, konkluderer med at hun døde av drukning, sier hun.

— De nærmeste pårørende er varslet om obduksjonsresultatet.

Funnet ble gjort klokken 14.30 torsdag, etter sonarsøk i Smålungeren i Bergen sentrum. Smålungeren ligger midt i Bergen og har en omkrets på 700 meter. Vannet er opptil seks meter dypt.

- Tungt for dem som sitter igjen

Liket ble funnet 15 meter fra land. Torsdag sa politiet at de ikke er kommet noe lengre i å finne ut hvorfor 31-åringen forsvant.

— Vi vet at det gikk kort tid fra hun forsvant fra Deli de Luca til telefonen hennes sluttet å fungere. En mulig årsak er at hun havnet i vannet, sa Isehaug etter funnet torsdag.

I kiosken i Torggaten betalte Sieppi med et bankkort klokken 03.03 natt til 17. mai. Klokken 03.28, altså 25 minutter senere, sluttet mobilen hennes å fungere.

Den erfarne overbetjenten sier fredag at hun føler lettelse for at saken er oppklart. Samtidig sier hun at oppklaringen gir blandede følelser, også for politiet.

— Vi føler en sorg på vegne av de pårørende som mister et nært familiemedlem på denne måten. Det er tungt for dem som sitter igjen, sier Isehaug.

- Forferdelig dag

På Det akademiske kvarter var etterlatte etter Sieppi torsdag samlet med kjæresten hennes, Ørjan Flatseth. Det var her vennene hadde base for leteaksjonene siste uken.

Også torsdag kveld skulle de etter planen ha leteaksjon, men denne ble avblåst da de fikk beskjed om funnet.

— Nå slår vi ring rundt Ørjan. Dette er en forferdelig dag, med et forferdelig utfall. Samtidig er vi glad for at hun er funnet, sa Bjørn Tony Myrmellom, en av vennene til Flatseth, etter den triste nyheten var kommet.

— Nå går vi fra uvisshet til sorg.

Myrmellom sa også at folk fra letegruppen var tilstede ved Smålungeren da funnet ble gjort.

Mye leting

Eeva-Maria Sieppi var savnet i nesten to uker, fra 03-tiden natt til 17. mai. Hun ble sist sett på Deli de Luca i Torggaten i Bergen sentrum. Det ble gjort en rekke søk og leteaksjoner etter den savnede 31-åringen.

DYKKERNE: Det var dykkere fra Bergen brannvesen som hentet opp den døde personen.
EIRIK BREKKE
«LETTELSE OG SORG»: Politioverbetjent Rigmor Isehaug var selv til stede da likfunnet ble gjort torsdag. Fredag sier Isehaug at hun føler føler lettelse for at saken er oppklart. - Samtidig gir det blandede følelser, også for politiet. Vi føler en sorg på vegne av de pårørende som mister et nært familiemedlem på denne måten. Det er tungt for dem som sitter igjen.
MARITA AAREKOL