Da Kystbussen kom frem til Haugesund, fikk politiet den uvanlige meldingen: En stor edderkopp av ikke norsk opprinnelse befant seg på perrongen på Flotmyr rutebilstasjon, forlatt av en mannsperson som forsvant i bil.

— Bussjåføren nektet å billetere utysket, hvorpå mannen slapp edderkoppen ned på perrongen og forlot stedet. Folk ble livredd, og løp veggimellom for å komme seg unna, sier operasjonsleder Reidar Gaupås i Sunnhordland og Haugaland politidistrikt.

Døde under politistøvel

En person fikk ringt til politiet, og sa han fryktet at edderkoppen var giftig og farlig for mennesker. En patrulje rykket ut og oppdaget at den gjemte seg under et bosspann.

Mattilsynet ble også kontaktet. De rådet politifolkene til å ikke ta i edderkoppen, og anbefalte «knusning», som politidistriktet skriver i sin kveldslogg.

— Patruljen fikk øye på edderkoppen under et bosspann. Den endte sine dager mellom asfalten og støvelen til en kvinnelig politistudent, sier Gaupås.

Han sier edderkoppen likner på en tarantell, uten å kunne skryte på seg å være edderkoppekspert.

— Den var mellom syv og ni centimeter fra ende til annen, og garantert av utenlandsk opprinnelse.

Ligger i pose

Om edderkoppen ble fraktet inn i bussen i bur eller i eierens håndflate, vites ikke. Politiet vet heller ikke hvor kystbussen kom fra, hvor den skulle, eller hvem eieren av edderkoppen egentlig er.

— Det er i alle fall på det rene at sjåføren fikk øye på den, og erklærte at han ikke ville ha dette dyret om bord, sier Gaupås.

Nå ligger den edderkoppens jordiske levninger i en pose på politihuset i Haugesund.

— Hva som skjer videre med den kan jeg ikke si for sikkert, men den ender vel i bosset. Uansett legger vi saken død nå, sier operasjonslederen.