RANDI KVINGE

Det er ikke lenger nok med hvite viskelær og brunt skinnpennal i ranselen. Nå skal også superheltene være med på skolen. I fjor dominerte Harry Potter skrivepulten, men han er allerede glemt og Spider-Man-feberen har overtatt. For å lokke småguttene til butikkhyllene bugner det av effekter med bilde av den smidige edderkoppen.

Selv om filmen Spider-Man 2 ikke er beregnet for de aller minste, retter butikkene seg mot de yngste kjøperne.

— Spider-Man-effektene er ment for de aller minste skoleguttene, helt ned i seksårsalderen. Guttene skal være litt tøffe, og synes edderkoppen er helt topp, forteller butikkmedarbeider i Ark Beyer, Vigdis Monsen.

Da konfirmasjonskortene ble stablet bort i vår, ble de erstattet med matbokser, blyantspissere, drikkeflasker, pennalhus, permer og gymbager. Alt med bilde av den røde og blå edderkoppen på.

— Vi hadde et lite rush før ferien av foreldre som kjøpte skoleutstyr til barna. Nå venter vi på storinnrykk før skolestart. På skolen får de ikke et viskelær engang, så produkter til skolebarn er et must, forteller Monsen.

Også Norli på Galleriet har bordene fulle av effekter med superhelten med de overmenneskelige kreftene og egenskapene.

— Vi har solgt bra allerede, og det er matbokser og drikkeflasker det har gått mest av, sier avdelingsleder på Norli, Jannicke Troe.

Kim Dame Rønshof (9) er midt i målgruppen for Spider-Man-effektene, og sammen med mamma og lillesøster er han på utkikk etter skoleutstyr. Han kikker rundt i butikken på Galleriet, og får øye på bordet med Spider-Man.

— Egentlig er broren min mer opptatt av Spider-Man enn meg, men jeg liker han jeg også, sier Kim og plukker med seg et viskelær og en linjal med edderkopp-motiv. Når det gjelder bokbind er det fornuften som rår, og han velger seg et bokbind i blå plast.

— Jeg hadde samme type i fjor. Det var praktisk for da så jeg hvilken bok det var gjennom plasten. Blå er den kuleste fargen, og hele rommet mitt er blått, sier han.

HELTEN: Spider-Man konker ut Harry Potter når det gjelder årets skoleeffekter. Småguttene er fanget i nettet, og bare MÅ ha de svarte og røde pennalene, matboksene, drikkeflaskene, viskelærene ....<p/>FOTO: ARNE NILSEN