Tequila med larver er den vanlige varianten av småkryp i drinken. Kai Andre Hovden fikk seg imidlertid litt av en overraskelse da han skulle ta seg en snaps med Tyrkisk Pepper fredag kveld.

Trodde det var is

— Jeg kjente at jeg fikk en liten klump i munnen. Først var jeg sikker på at det var en isbit siden flasken hadde ligget i fryseren, forteller Hovden.

Han fant fort ut at det ikke dreide seg om is etter å ha følt litt på klumpen med tungen.

— Jeg spyttet den ut i et tomt glass og så en stor edderkopp komme ut, sier Hovden.

Forseglet flaske

Flasken som var kjøpt på Vinmonopolet i Åsane hadde stått forseglet siden innkjøpet.

— Glasset jeg helte drinken i var tomt på forhånd, forteller Hovden.

Tegenaria domestica

Edderkoppekspert Petter Jordan er cand. scient i zoologi og kan fortelle at den åttebente stordrankeren tilhører arten Tegenarica domestica.

— Dette er den klassiske husedderkoppen vi finner i norske hjem, forteller Jordan.

— Disse finner vi stort sett på vaskerom og i kjellere. De vandrer sjelden rundt, men spinner seg et vakkert silkenett hvor de blir værende i vente på mat, sier edderkoppeksperten.

Han forteller at arten som regel lever innendørs, og at mange hjem har disse bak bokhyller og senger uten å være klare over det.

Han legger til at disse edderkoppene absolutt ikke er farlige, og at de tvert om er nyttige fordi de spiser mindre skadedyr som også kan oppholde seg bak hjemmets fire vegger.

TEGENARIA DOMESTICA: Også kjent som den klassiske norske husedderkoppen. Mindre kjent for å være en del av fredagsdrinken i norske hjem.
KAI ANDRE HOVDEN