— Det har gått et mindre snøras omtrent på samme sted i Romarheismdalen, der flere biler ble tatt søndag. Veien blir stengt inntil videre, sier operasjonsleder Terje Magnussen i Hordaland politidistrikt.

Raset er undersøkt, og det er ingen som er tatt av raset, forklarer Magnussen.

Halve veien

Han forteller at snømassene sperrer den ene veibanen fysisk, men at polititet har valgt å stenge veien i Matre på nordsiden og før Nipetunnelen i Romarheimsdalen på sørsiden.

Politiet meldte om raset rundt klokken 04.00 i natt. Nattens ras er gått på motsatt side av veien som raset forrige søndag.

Stenges til tirsdag

— Entreprenør har vært oppe og sett på forholdene. Og det vil bli stengt inntil området er undersøkt når det blir lyst, sier Magnussen.

I 10-tiden torsdag formiddag opplyser Veivesenet om at en geolog har undersøkt forholdene rundt raset som gikk i natt.

— Veien stenges frem til tirsdag. Da vil det foretas en ny vurdering, sier trafikkoperatør Marius Råve i Statens vegvesen.

At veien holdes stengt helt til tirsdag skyldes fortsatt rasfare og dystre værutsikter fremover, ifølge politiet.

Utvider fergetilbud

Som følge av veistengingen, blir kapasiteten på fergesambandene Leirvåg - Sløvåg og Masfjordnes - Duesund utvidet inntil E39 Romarheimsdalen gjenåpnes.

I en pressemelding opplyser Statens vegvesen om at langveisfarende oppfordres til å benytte seg av omkjøringen E16 til Lærdal og riksvei 5 videre til Skei.