E16 mellom Evanger og Voss er fremdeles stengt for kjøretøy over 7,5 tonnn på grunn av flomskader. Veien skulle egentlig åpne i dag.

Under flommen på Vestlandet begynte deler av grunnen under veien å rase ut, og det ble vurdert som utrygt for bilister.

Må forsterke grunnen

Tidligere denne uken ble det satt i gang arbeid for å sette opp en midlertidig bro der veien er mest ødelagt, og dermed åpne E16 for all ferdsel igjen.

— Åpningen av veien er forsinket fordi det har glidd mer ut av veibanen. Broen er kommet, men vi kan ikke åpne før vi har iversatt tiltak, sier trafikkoperatør i Statens Vegvesen, Tore-André Halland.

Arbeidet med å forsterke grunnen under veien er allerede i gang. — Når vil E16 kunne åpne igjen?

— Vi får se i morgen. Jeg tør ikke si noe sikkert ennå.

Utglidingen skjedde like øst for Evanger, like ved det stedet elven ødela veien under flommen. Det må ifølge en pressemelding fra statens Vegvesen fjernes store masser for minske trykket på grunnen.

Jobbet kontinuerlig

Mannskaper har ifølge nevnte pressemelding jobbet kontinuerlig med å få på plass broen, og fikse veien, siden fredag.

E16 er altså fremdeles stengt for trafikk over 7,5 tonn mellom Evanger og Voss. Bilister oppfordres til å kjøre fylkesveg 7 over Kvamskogen, mens langdistansetrafikk blir bedt om å kjøre E134 over Haukeli. De som skal kjøre over Haukeli, må være observante på en begrensning på 2,60 meter bredde på strekningen Odda - Jøsendal.