Veien ble ryddet i morgentimene lørdag, og åpnet for trafikk i begge retninger klokken 11.50.

Det er voldsomme steinmasser som har kommet ned fra fjellet.

— Først trodde vi at det bare var en vanlig stopp i trafikken, men så fikk vi høre at det hadde gått et ras. Mens vi ble fortalt det, hørte vi en buldring i fjellsiden - og så kom det opp noe voldsomt med støv. Da snudde vi med én gang, forteller Terje Thorstensen.

Politiet fikk beskjed om raset i Nærøydalen klokken 11.40 fredag. Det var ingen umiddelbare meldinger om skadde personer. Ingen biler ble tatt av raset.

Ingen biler tatt

  • Vi så det andre raset veldig tydelig, støvskyen sto opp, forteller Thorstensen, som ikke opplevde situasjonen som dramatisk - til det var de for langt unna rasstedet.

— Akkurat da raset gikk, visste vi ikke hvor trygge vi var, men det viste seg at vi var i lite rasfarlig område. Men om vi ikke hadde blitt stoppet, hadde vi trolig vært midt inne i rasstedet da det andre raset gikk, sier Thorstensen.

— Det har vært en større støvsky. Sannsynligvis er det snakk om et stort ras, men bare enkeltsteiner har nådd veien slik vi har forstått det, opplyser politiets operasjonssentral i Sogn og Fjordane.

En stor del av fjellsiden har rast ut i Nærøydalen.
ARNE HOFSETH