Leder i Råstølen velforening, Odd Arne Larsen, sier dette var siste utvei for å bli hørt.

— Vi har hatt fakkeltog, deputasjoner, møter og innlegg. Om politikerne hadde fått en e-post fra meg med hundre underskrifter, ville det ikke ha hjulpet. Nå måtte vi vise at mange hundre beboere bryr seg om saken, og ikke bare styret i velforeningen, sier Larsen.

Morgenen ødelagt

En av dem som reagerer på aksjonsformen, er Frp-politiker Eiler Macody Lund.

— Jeg har fått over hundre e-poster, med nøyaktig samme tekst. Det hele er vel organisert av Råstølen velforening, men det hjelper ikke saken å ødelegge morgenen med å fylle opp innboksen, sier Lund til bt.no.

Fra dør til dør

I 2010 fattet bystyret vedtak om en utvidelse av Søråshøgda skole med 150 elevplasser og etablering av volleyballhall på Råstølen. Nå foreslår byrådet å etablere vollyballhall på Tunesflaten i stedet, der det eventuelt skal bygges skole på sikt. Skoletomten på Råstølen skal omreguleres til sykehjemsformål.

Larsen tror ikke at det vil bli bygget noen hall på Tunesflaten, ettersom det er såpass usikkert om det blir noen skole der.

Han og flere andre i velforeningen har i helgen gått fra dør til dør i nabolaget for å få flere til å engasjere seg for volleyballhallen på Råstølen.

— Vi har lagt frem saken for folk, de har tatt eget standpunkt på om de vil være med og sende mail, sier han.

- Viser at de bryr seg

«Det som forverrer situasjonen ytterligere er at vi i Råstølen Velforening det siste halvannet året har jobbet med volleyballhallen som utgangspunkt for alt arbeidet vi gjør for oppvekstvilkårene for barn og unge, og dersom dere holder oss for narr med å trekke tilbake et vedtak som er gjort i Bystyret i 2010 så har dere faktisk kostet barn og unge 1,5 år med unødvendig venting. Og det er en skam, »heter det i e-posten velforeningen har sendt til politikerne.

— En stor gruppe engasjerte foreldre føler at de så langt ikke har blitt hørt. Nå vil de ytre sin mening mot de som bestemmer. Bystyret skal ta opp saken på mandag, nå vil foreldrene vise at mange bryr seg, sier velforeningslederen.

Får støtte

Leder i oppvekstkomiteen, Pål Hafstad Thorsen (Ap), støtter beboerne i Råstølen.

— Til nå i dag har jeg mottatt 138 eposter om volleyballhall på Råstølen. Jeg er velkjent med aksjonsformen og synes den er bra. Liknende engasjement har jeg sett nylig når byrådet hadde planer om å sniknedlegge Skinstø skole. På kort tid reiste det seg et enormt folkelig engasjement mot nedleggelse, og nærmiljøet vant frem, sier han.

Han sier liknende aksjonsformer har vært i forbindelse med skolebruksplanen når skoler har kjempet mot nedleggelser eller for nybygging og rehabilitering.

— Som folkevalgt setter jeg stor pris på innspill fra bergenserne. Det er tross alt dem jeg jobber for. Jeg sorterer epostene i egen mappe og kommer til å svare alle sammen, sier Thorsen.

Han støtter kravet til nærmiljøet på Råstølen.

— Vi kommer til å fremme et primærforslag om 1-7 skole og flerbrukshall på Tunesflaten. Faller dette forslaget vil vi fremme forslag om volleyballhall på Råstølen, sier Thorsen.

Mener det hører til jobben

Venstrepolitiker Julie Andersland synes også det er bra at folk engasjerer seg i sakersom er viktige for dem.

— Det er klart at det er upraktisk å bli bombadert ave-poster på denne måten, men det hører med til jobben som politiker. En av våreoppgaver er faktisk å lytte til bergenserne. Upopulære beslutninger er myevanskeligere å fatte enn populære, og denne formen for aksjon viser hvor mangesom står bak initiativet – altså hvor upopulært byrådets forslag i denne sakener, sier hun.

Også hun støtter kampen for volleyballhallen.

— Skolene Skeie og Søråshøgda skal utvides,men har da ikke nok gymsalkapasitet. Derfor trengs det en volleyballhall påRåstølen for å kunne avlaste disse skolene. På Råstølen er det allerederegulert en tomt til formålet, mens det på Tunesflaten vil ta tid å regulere, sier hun.

Hun mener det ikke er tid til å vente på reguleringsprosessen.

— Som Velforeningenviser til, er volleyballhall på Råstølen allerede vedtatt – også avbyrådspartiene. Hvorfor de snur nå, er en gåte.

Både Sondre Båtstrand i Miljøpartiet De Grønne og Ove Sverre Bjørdal i Sp støtter aksjonistene.

— Om en ikke ønsker innspill fra velgerne personlig, synes jegen bør vurdere det når en vurderer å stille til valg neste gang, sier Bjørdal.

Full innboks

Macody Lund er ikke imponert over aksjonsformen.

— Det er greit å få noen e-poster med underskrifter, det vil gi like stor innflytelse som å fylle opp innboksen på en morgen hvor jeg har mye annet å gjøre, sier han.

Han forstår at beboerne ønsker seg en volleyballhall på Råstølen, men viser til at det er ønsker om flerbrukshall flere andre steder.

— Det må prioriteres, sier han.

Hva synes du om aksjonsformen? Si din mening under!

Denne e-posten er sendt til alle bystyrepolitikerne. Beboerne i Råstølen kjemper for å få volleyballhall i området.