— Jeg er målløs, sier Ingrid Wiggen til Bergens Tidende på telefon fra Stavern, der hun for tiden ferierer mellom to cellegiftkurer.

Søkelys på brystkreft

Ingrid Wiggen er prosjektleder ved Karrieresenteret, som drives av Studentsamskipnaden i Bergen. I november i fjor var hun blant de 19 unge Bergens Tidende utropte til talenter som ville nå langt på sitt felt. På det tidspunktet hadde Ingrid Wiggen allerede gjennomgått brystkreftbehandling.

I midten av juni i år kom beskjeden om at kreften hadde spredd seg.

— Vi i vennekretsen ville gjerne bidra til å gi Ingrid en lettere hverdag i den tøffe behandlingsperioden hun nå skal gjennom. Det ble mange runder og diskusjoner om hva vi kunne gjøre. Vi landet på ideen om å samle inn til en rosa bil. Den ville ikke bare være til hjelp for Ingrid, den ville også sette søkelys på brystkreftsaken generelt. Det var viktig for oss, forteller Bodil Kjelstrup, sentral i vennegjengen som satte i gang aksjonen.

Sjekk aksjonens blogg her!

Overveldende respons

Natt til tirsdag for to uker siden sendte vennene en e-post til 175 personer. Den gikk både til Ingrid Wiggens venner og bekjente, og til aksjonistenes bekjentskapskrets. Responsen var formidabel. Blant bidragsyterne er også bedrifter, blant annet Storm Weather Center, som har gitt 10.000 kroner.

— Vi var overhodet ikke forberedt på en slik oppslutning. Dette er utrolig gledelig, sier Bodil Kjelstrup. - Det at vi nå får inn penger også fra mennesker som aldri har møtt Ingrid, blant annet fra Tromsø og New York, viser at vi har rørt ved en nerve, og at det generelle i aksjonen har kommet tydelig frem.

- Viktig forskning

Nettopp dette aspektet setter Ingrid Wiggen stor pris på.

— Jeg er veldig glad for at aksjonen er så gjennomtenkt, så kreativ - og at den er satt inn i en større sammenheng. Dermed handler det ikke bare om meg personlig, og det setter jeg stor pris på. Jeg har sett at de på Haukeland har fått frem gode forskningsresultater rundt kreft. Mye av denne forskningen er finansiert av Kreftforeningen, som baserer seg på frivillig arbeid. Det er jo ganske fantastisk, påpeker Wiggen.

Enklere hverdag

Men bilen får også stor betydning for henne personlig. I fjor ble hennes nyinnkjøpte, gamle Saab ødelagt i en kollisjon. Hadde Wiggen vært frisk og i full jobb, kunne hun ha kjøpt seg en ny bil. Det kan hun ikke nå.

— En bil vil gjøre hverdagen langt enklere for meg, og gjør at jeg kan opprettholde livskvaliteten. Det handler både om å forenkle alle turene til og fra behandling på Haukeland, men også om muligheten til å kunne ta en impulstur når formen tillater det. Ta med venner på fisketur når det passer meg. Den slags, som for meg er ren luksus nå, sier Ingrid Wiggen.

Selges for Kreftforeningen

Meningen var at Ingrid Wiggen ikke skulle vite om aksjonen. Ved en tilfeldighet fikk hun likevel beskjed. Det er grunnen til at aksjonskomiteen ikke vil opplyse hvor mange penger som er kommet inn til nå.

— Det skal i alle fall være en overraskelse. Det, og hva slags bil hun får, sier Bodil Kjelstrup.

Aksjonen avsluttes 20. juli. Ingrid Wiggen beholder bilen til hun ikke har behov for den lenger. Da blir den solgt. Pengene går uavkortet til Kreftforeningens Rosa sløyfeaksjon.

For ordens skyld gjør Bergens Tidende oppmerksom på at to av avisens journalister er Ingrid Wiggens nære venner, og var med og satte i gang aksjon «Rosa bil».

BEDRET LIVSKVALITET: Rosa bil til Ingrid Wiggen ¿ det er resultatet av e-postaksjonen vennene satte i gang dahun ble syk. ¿ Jeg har alltid vært glad i å komme meg ut på tur, og særlig nå er det viktig å ha muligheten til åkunne finne på ting, sier Ingrid Wiggen om aksjonen. Men hun er spesielt glad for at den også setter søkelys påbrystkreft generelt. ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE
Bergens Tidende