«Virksomheten fremstår som planmessig og har foregått over tid. Produksjonen har et fabrikkmessig preg og den har foregått med sikte på videresalg», heter det i dommen.

Den 45 år gamle mannen ble av Nordhordland tingrett dømt til 120 dager i fengsel, hvorav 90 er betinget.

Mannen nektet å ha noe som helst kjennskap til marihuanaproduksjonen som pågikk i huset hans, i en av nabokommunene til Bergen.

Uenige om kjønnet på leieboer

I retten prøvde mannen å legge skylden på en navngitt leieboer som skal ha bodd i kjelleren i seks måneder. Denne mannen jobber i Oslo, og var ukjent med leiekontrakten. Retten mener derfor at 45-åringen har misbrukt personens identitet, og avviser at det har vært noe reelt leieboerforhold.

45-åringen og konen hans avla også svært sprikende forklaringer om leieforholdet. I fengslingsmøte forklarte konen at det var en kvinne som var leieboer, mens mannen mente at det var en mann.

Retten ser bort fra at en leieboer kan ha brakt inn store mengder utstyr og gjennomført store bygningsmessige inngrep, uten utleiers viten.

Solgte brennevin

Retten mener 45-åringen har vært hovedmann i fremstillingen av hasj i kjellerleiligheten, med eller uten medhjelpere.

Under politiets razzia ble det beslaglagt 163 gram tørkende cannabisplanter og 9,2 gram marihuana. Politiet mener den ulovlige dyrkingen har pågått i minst to måneder før den ble oppdaget.

Mannen ble også dømt for å ha solgt brennevin til flere personer, noe han erkjente. Tobarnsfaren må betale saksomkostningene på 15.000 kroner.